Barteliusz Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2017 Witam. Posiadam laptopa asus K56CB, jego dane to: Procesor intel i3 3217U 1,8 Ghz Ram 4 gb + dołożone 4 czyli 8 Karta graficzna Nvidia GeForce GT 740M Dysk Samsung 750 gb Sata II Chciałem poprawić jego wydajność dlatego dokupiłem ram oraz wyczyściłem go i wymieniłem pastę. Dowiedziałem się również, że dysk który mam jest bardzo słaby i stary. Informatyk polecił mi wymienić na SSD, a stary podłączyć jako magazyn plików. Proponowano mi dysk SSD Curcial 275 GB. Pytanie brzmi czy warto wymieniać przy tych parametrach, oraz jak to się przełoży na działanie programów oraz gier. Dziękuję za odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2017 SSD warto wkładać nawet do kilkuletniego kompa ze starym CPU , ja u siebie mam SSD 128GB i działa świetnie . Crucial MX300 to raczej średni pomysł - wolne i niezbyt trwałe pamięci TLC . Brał bym sprawdzonego Goodrama Iridium Pro 240GB . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2017 ten lapek ma chipset Intel HM76 z sata3 więc spokojnie SSD wrzucisz, a starego twardziela możesz wrzucić w kieszeń napędu DVD jako magazyn, nawet trochę pograć można na 740m więc krzywdy nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barteliusz Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2017 Dzięki serdeczne za odpowiedzi. Dysk zakupiony :) Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...