Skocz do zawartości
Bermax

Zestaw end game

Rekomendowane odpowiedzi

Witam z racji tego iż mój komputer pamięta czasy prehistoryczne i nie chce na nim chodzić żadna nowa gra w więcej niż 10 klatkach uznałem że czas na konkretną zmianę. Proszę o ewentualne uwagi dotyczące złożonego przeze mnie zestawu komputerowego na podstawie list rankingów i opinii.

https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=118016

Pozdrawiam

Edytowane przez Bermax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisałem że kręcić nie będę tylko nie będzie to kręcenie ekstremalne a nowy model z tego co czytałem jest do tego bardziej przystosowany (model K ponieważ przy takiej kwocie wydanej na jednostkę wydaje mi się że pasuje idealnie) chodziło mi bardziej o poprawność złożenia podzespołów czy pasują oraz jakieś osobiste uwagi użytkowników którzy posiadają wyżej wymieniony sprzęt i mogą coś powiedzieć o wrażeniach z użytkowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam z racji tego iż mój komputer pamięta czasy prehistoryczne i nie chce na nim chodzić żadna nowa gra w więcej niż 10 klatkach uznałem że czas na konkretną zmianę. Proszę o ewentualne uwagi dotyczące złożonego przeze mnie zestawu komputerowego na podstawie list rankingów i opinii.

https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=118016

Pozdrawiam

witam, nie wiem na jakiej rozdzielczości grasz, ale jezeli na full hd to max gtx 1070 a nawet gtx 1060

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sensie nie warto przy takim monitorze jaki chce kupić dołożyć gotówki do "najlepszej" karty graficznej aktualnie tylko kupić model poprzedni ?

a jaki zamierzasz kupic monitor?

W sensie nie warto przy takim monitorze jaki chce kupić dołożyć gotówki do "najlepszej" karty graficznej aktualnie tylko kupić model poprzedni ?

a nie widziałem, monitor to LG 144hz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na pewno grafika się sprawdzi przy tym monitorze. Zastanów sie nad monitorem, bo jak nie jestes prograczem to po co ci taki monitor. Mógłbys zaoszczedzic kupe kasy na tym zestawie komputerowym, jak bys sie zdecydowal na monitor np 60hz

Dokładnie ten :)

ja przykladowo gram na full we wszystko  na kompie za, za 4,5tys (sama buda) twoj 7,5 tys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawa propozycja pojawia się jedynie pytanie czy dużo stracę rezygnując z karty 1080 a zastępując ja starszym modelem gdyby ktoś się wypowiedział w tym temacie będę wdzięczny.

Z jakiegoś powodu konfigurator wskazuje że ten monitor nie pasuje ktoś mógłby wyjaśnić o co chodzi? (dla sprawdzenia ceny zmieniłem kartę na 1080 od MSI)

Edytowane przez Bermax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie starszym, lecz niżej klasyfikowanym modelem. ;) GTX 1080 będzie wydajniejszy o jakieś 20-25% od GTX 1070. Zakup 1080 nie jest zbyt opłacalny ze względu na to, że Nvidia na przyszły rok planuje Voltę (która może wprowadzić sporo zmian).

Edit: monitor musi pasować. Miałem ten sam problem, więc wrzuciłem go do koszyka bez pomocy konfiguratora. Czasem konfigurator stwarza nieistniejące problemy.

Edytowane przez Bull3tproof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi