Bermax Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Witam z racji tego iż mój komputer pamięta czasy prehistoryczne i nie chce na nim chodzić żadna nowa gra w więcej niż 10 klatkach uznałem że czas na konkretną zmianę. Proszę o ewentualne uwagi dotyczące złożonego przeze mnie zestawu komputerowego na podstawie list rankingów i opinii.https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=118016Pozdrawiam Edytowane 5 Stycznia 2017 przez Bermax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 Poczekałbym na ceny Kaby ze względu na (ponoć) lepsze oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bermax Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 Wstępnie przedstawione benchmarki jakoś specjalnie mnie nie zachwyciły i nie jestem maniakiem podkręcania procka na rekordowe 6.5MHz biorąc pod uwagę fakt że nie montuję chłodzenia wodnego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 Dlatego pisałem o czekaniu na ceny. Jeśli będą podobne, to nie widzę zasadności kupowania starszej generacji. Jeśli będą wyższe, to olać Kaby i bierz Sky. P.S. jak nie chcesz kręcić to po kiego Tobie model K? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bermax Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 Nie napisałem że kręcić nie będę tylko nie będzie to kręcenie ekstremalne a nowy model z tego co czytałem jest do tego bardziej przystosowany (model K ponieważ przy takiej kwocie wydanej na jednostkę wydaje mi się że pasuje idealnie) chodziło mi bardziej o poprawność złożenia podzespołów czy pasują oraz jakieś osobiste uwagi użytkowników którzy posiadają wyżej wymieniony sprzęt i mogą coś powiedzieć o wrażeniach z użytkowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 Witam z racji tego iż mój komputer pamięta czasy prehistoryczne i nie chce na nim chodzić żadna nowa gra w więcej niż 10 klatkach uznałem że czas na konkretną zmianę. Proszę o ewentualne uwagi dotyczące złożonego przeze mnie zestawu komputerowego na podstawie list rankingów i opinii. https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=118016 Pozdrawiam witam, nie wiem na jakiej rozdzielczości grasz, ale jezeli na full hd to max gtx 1070 a nawet gtx 1060 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bermax Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 W sensie nie warto przy takim monitorze jaki chce kupić dołożyć gotówki do "najlepszej" karty graficznej aktualnie tylko kupić model poprzedni ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 W sensie nie warto przy takim monitorze jaki chce kupić dołożyć gotówki do "najlepszej" karty graficznej aktualnie tylko kupić model poprzedni ? a jaki zamierzasz kupic monitor? W sensie nie warto przy takim monitorze jaki chce kupić dołożyć gotówki do "najlepszej" karty graficznej aktualnie tylko kupić model poprzedni ? a nie widziałem, monitor to LG 144hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bermax Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 Dokładnie ten :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 na pewno grafika się sprawdzi przy tym monitorze. Zastanów sie nad monitorem, bo jak nie jestes prograczem to po co ci taki monitor. Mógłbys zaoszczedzic kupe kasy na tym zestawie komputerowym, jak bys sie zdecydowal na monitor np 60hz Dokładnie ten :) ja przykladowo gram na full we wszystko na kompie za, za 4,5tys (sama buda) twoj 7,5 tys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bermax Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 A więc sam zestaw jest ok jeżeli dobrze rozumiem. Jaki polecasz w tym przypadku monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull3tproof Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 Potrzebne Ci te 144Hz z jakiegoś konkretnego powodu (np. granie w CS:GO na jakimś wyższym poziomie)? Inaczej można by pójść w 1440p 60Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bermax Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 Nie gram jakoś zawodowo chociaż nie powiem jest to jedna z moich ulubionych gier monitor wybrany ze względu na opinie oraz wielkość no i ponoć zauważalnej różnicy pomiędzy 60Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 Ja bym poszedł w twoim wypadku w 1440p tak jak kolega wyżej pisał. Do tego gtx 1070 + i5 6600k zamiast 6700k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bermax Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 A czy zasilacz 600 jest wystarczający czy powinienem pomyśleć o czymś trochę większym? Monitor mimo wszystko zostaje 27cali to troszkę dużo wg mnie przynajmniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull3tproof Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 Od siebie zaproponuję taki zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/5XvvgR/. - Kaby Lake; - b. dobry model GTX 1070; - porządny i cichy zasilacz; - wydajny i cichy cooler CPU; - monitor 1440p z matrycą IPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bermax Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Bardzo ciekawa propozycja pojawia się jedynie pytanie czy dużo stracę rezygnując z karty 1080 a zastępując ja starszym modelem gdyby ktoś się wypowiedział w tym temacie będę wdzięczny. Z jakiegoś powodu konfigurator wskazuje że ten monitor nie pasuje ktoś mógłby wyjaśnić o co chodzi? (dla sprawdzenia ceny zmieniłem kartę na 1080 od MSI) Edytowane 11 Stycznia 2017 przez Bermax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull3tproof Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Nie starszym, lecz niżej klasyfikowanym modelem. ;) GTX 1080 będzie wydajniejszy o jakieś 20-25% od GTX 1070. Zakup 1080 nie jest zbyt opłacalny ze względu na to, że Nvidia na przyszły rok planuje Voltę (która może wprowadzić sporo zmian). Edit: monitor musi pasować. Miałem ten sam problem, więc wrzuciłem go do koszyka bez pomocy konfiguratora. Czasem konfigurator stwarza nieistniejące problemy. Edytowane 11 Stycznia 2017 przez Bull3tproof Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bermax Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2017 W takim razie dziękuję za odpowiedź i zainteresowanie prawdopodobnie mimo wszystko dopłacę do gtx 1080 aby zyskać jeszcze trochę wydajności :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...