Skocz do zawartości
RadekN1

Nowy procek i płyta główna

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,
Kupiłem prawie rok temu taki zestaw :

- i3 6100 2x3.70

- ASUS GeForce GTX 960 Strix OC 2gb
- MSi H110m Pro-VD
- Hyprex Fury DDR4 2133 CL 14 8GB
- 550w XFX pro
- Xonar DX
- 128gb SSD
- 320 GB hdd

Chce wymienić swój procesor i płytę główną. Myślałem nad czymś takim 
Intel Core i5 6600K 4x 3.50GHz + Asus Z170 Pro Gaming lub Gigabyte GA-Z170-Gaming

ewentualnie taka płytę główna MSI Z270 Gaming M5 Intel Z270 do niej dostanę Intel SSD 600P 256gb i będę mógł sprzedać i wyjdzie mnie ta płytą taniej niż te powyższe. 

Edytowane przez RadekN1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślisz o tej Gigabyte GA-Z170-Gaming ? 

Jest tania, ma dość dobre opinie. Miałem wcześniej płytę MSI i miała bardzo czytelnego biosa, pytanie czy ta z Gigabyte będzie miała podobnie. 

Właśnie i jak z chłodzeniem czy te z boxu będzie dobre jeśli nie to co polecacie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto rozważyć kupno płyty z chipsetem z270, ja wiem że dużych zmian nie ma, ale wsparcie będzie dłuższe. Chyba że budżet nie pozwala to kup cóż z z170, tak samo dobrze będzie chodzic, ale pamiętaj że jeśli kupisz płytę z z170 i procka siódmej generacji to przede wszystkim sprawdź czy producent udostępnil odpowiedni update biosa, no i taka wersja biosu musi być zainstalowany.

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi