Skocz do zawartości
ZeoX

[4300 zł do gier] Ocena całego zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam na oku taki zestaw:
http://www.morele.net/inventory/info/cyprGw/

Nie jestem znawcą komputerów, dlatego przychodzę tutaj. Prosiłbym o ocenę zestawu z powyższego linku oraz informację czy wszystkie komponenty do siebie pasują i propozycję ewentualnych modyfikacji. Komputer będzie używany w szczególności do gier, w tym wielu nowszych jak Battlefield 1, Doom (2016), Dishonored 2, itd. oraz zwykłych zadań, takich jak surfowanie po internecie i oglądanie filmów. Zależy mi na mocnej karcie graficznej i niezłym procesorze. Komputera podkręcać nie będę. W przyszłości zamierzam dołożyć do niego dodatkowe 8GB pamięci RAM. System już posiadam. Chciałbym się również dowiedzieć czy zasilacz 500W wystarczy do takiego zestawu.

Za wszystkie odpowiedzi dziękuję ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najpierw zobacz polecane zestawy na purepc na styczeń

zrezygnowałbym z tak małego ssdeka

Na SSD będzie głownie W10, więc większej pojemności nie potrzebuję

Ważne, że do całego budżetu wliczam monitor, więc budżet na komputer maleje do ok. 3800 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z monitorem dopłaciłbym do GE2488HS-B2.

SSD zmieniłbym na SP920 / SU800.

Budę zszedłbym na Regnum RG1.

RAM dołożyłbym te 3zł do 2400 CL15 - PSD48G24002.

PSU +5zł do KCAS 500W. (odpowiadając... tak, dobre 500W wystarczy ze spooorym zapasem)

No i GPU bym brał RX480.

Tyle.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi