ZeoX Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 Cześć, mam na oku taki zestaw:http://www.morele.net/inventory/info/cyprGw/Nie jestem znawcą komputerów, dlatego przychodzę tutaj. Prosiłbym o ocenę zestawu z powyższego linku oraz informację czy wszystkie komponenty do siebie pasują i propozycję ewentualnych modyfikacji. Komputer będzie używany w szczególności do gier, w tym wielu nowszych jak Battlefield 1, Doom (2016), Dishonored 2, itd. oraz zwykłych zadań, takich jak surfowanie po internecie i oglądanie filmów. Zależy mi na mocnej karcie graficznej i niezłym procesorze. Komputera podkręcać nie będę. W przyszłości zamierzam dołożyć do niego dodatkowe 8GB pamięci RAM. System już posiadam. Chciałbym się również dowiedzieć czy zasilacz 500W wystarczy do takiego zestawu. Za wszystkie odpowiedzi dziękuję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 coś lipne to ci wyszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeoX Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 coś lipne to ci wyszło Zestaw jest złożony przez osobę z innego forum. Przychodzę tutaj bo chciałem się upewnić czy jest to zestaw ja na ten budżet dobry, dlatego jeśli nie to proszę o jakieś rady :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 najpierw zobacz polecane zestawy na purepc na styczeń zrezygnowałbym z tak małego ssdeka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeoX Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 najpierw zobacz polecane zestawy na purepc na styczeń zrezygnowałbym z tak małego ssdeka Na SSD będzie głownie W10, więc większej pojemności nie potrzebuję Ważne, że do całego budżetu wliczam monitor, więc budżet na komputer maleje do ok. 3800 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 (edytowane) Z monitorem dopłaciłbym do GE2488HS-B2. SSD zmieniłbym na SP920 / SU800. Budę zszedłbym na Regnum RG1. RAM dołożyłbym te 3zł do 2400 CL15 - PSD48G24002. PSU +5zł do KCAS 500W. (odpowiadając... tak, dobre 500W wystarczy ze spooorym zapasem) No i GPU bym brał RX480. Tyle. Edytowane 23 Stycznia 2017 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...