wilanowiak1 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2017 Witam, bardzo proszę o pomoc bo jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o komputery, ostatnie moje gry w jakie grałem to miedieval total war rome 1 czyli wieeele lat temu. Córki poszły do szkoły i muszę kupić kompa z windowsem i pakietem office dla nich a przy okazji chciałem czasmai pograć w jakąś grę ( nie najnowsze tylko np totwal war rome 2 - to jest max moich wymagań - będę pewnie grał ze 2-3 razy w miesiącu ). Zobaczyłem proponowany zestaw: https://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_stycze%C5%84_2017?page=0,5 W pracy informatyk mi powiedział że chyba za slaby procek ale nie ma czasu mi pomóc. Proszę o poradę czy ew. coś zmienić, jaką obudowę wybrać, tak by cały komp ( oprócz windowsa i office'a ) był max do 2000zl. Jeśli uważacie że zestaw w sumie jest ok jak na moje niewielkie oczekiwania co do gier, to też proszę napiszcie bo ja naprawdę totalnie się na tym nie znam. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull3tproof Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2017 Ja bym widział to jakoś tak: https://www.morele.net/inventory/info/qMxcGO/. Zestaw powinien spełnić bez problemu Twoje niewygórowane wymagania. W przyszłości można dołożyć pamięci RAM, kupić SSD, a także wymienić procesor i kartę graficzną na lepsze. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Jasne, znamy takie wymówki przed żoną - "córki poszły do szkoły trzeba im kompa kupić" :banana: Zestaw z postu wyżej jest jak najbardziej ok i pociągnie każda nową grę, znaczy programy edukacyjne dla córek i simsy. W dodatku w przyszłości można dodać dysk SSD, więcej ramu, mocniejszy procesor (np. i7) czy nawet najwydajnieszą obecnie kartę graficzną- gtx1080 (czy jej jakiś odpowiednik wydajnosciowy w przyszłości) coby simsy działały w 300fps w 4k.Dodatkowo złożenie i wysyłka za 1zl: Promocja #2: usługa złożenia komputera za 1 złoty i wysyłka gratis - co trzeba zrobić: Umieść w koszyku usługę złożenia zestawu komputerowego bez dodatkowego chłodzenia (Kliknij tu!) albo z dodatkowym chłodzeniem (Kliknij tu!) W koszyku z zamówieniem w polu "Wpisz kod promocyjny" dodaj: W3FHN58JFW Koszty wysyłki i cena usługi składania komputera zostaną zmienione automatycznie - gotowe! Edytowane 27 Stycznia 2017 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2017 Ja bym widział to jakoś tak: https://www.morele.net/inventory/info/qMxcGO/. Zestaw powinien spełnić bez problemu Twoje niewygórowane wymagania. a czy ta płyta wogóle obsłuzy ramy 2400? bo jak nie to coś tu nie halo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull3tproof Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Kości automatycznie przetaktują się do 2133MHz (XMP), bądź będzie trzeba przestawić w BIOSie. Poza tym, przy montażu podzespołów w morele masz testy, więc nie ma żadnego problemu. Jednak gdyby autor miał taką wolę, to może sobie zmienić kości na choćby takie: https://www.morele.net/pamiec-kingston-savage-ddr4-8gb-2133mhz-c13-hx421c13sb-8-771087/. W każdym razie, ja nie przewiduję komplikacji, bo nie jeden już takie połączenie stosował - a narzekań nie widziałem. Edytowane 27 Stycznia 2017 przez Bull3tproof Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) skoro zwolnia to nie ma sensu brac szybszych po to się własnie bierze kabylejka aby ram chodził na 2400 a nie zwalniał [nie ma to jak brac coś szybszego i potem się ograniczać - idiotyzm] Edytowane 27 Stycznia 2017 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull3tproof Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Po pierwsze - cena (2133/CL14 aktualnie są droższe), po drugie - opóźnienia powinny zejść, po trzecie - więcej kultury by Ci się przydało (a mniej arogancji i ignorancji). Edytowane 27 Stycznia 2017 przez Bull3tproof 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2017 jak przestaniesz chrzanic głupoty to nikt ci uwagi nie zwróci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilanowiak1 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2017 Wielkie dzięki, czyli do tego zestawu nie ma większych zastrzeżeń? https://www.morele.net/inventory/info/qMxcGO/ Jak pisałem nie znam się więc będę to brał chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull3tproof Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2017 Wszystko z zestawem jest ok. Ewentualnie możesz dopłacić do lepszej płyty głównej, np. MSI B250M PRO-VD (lub nawet B250M PRO-VDH - 2 sloty na RAM więcej + USB 3.1 typu C), na której m.in. RAM będzie szybciej pracował, czy też będzie można w przyszłości dodać dysk do slotu M.2. Gdybyś zdecydował się na dopłatę, wtedy z koszyka usuń usługę aktualizacji BIOSu (nie będzie potrzebna). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilanowiak1 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2017 Dziękuję, a jeszcze jakiś monitor możesz polecić do tego komputera? Nie przewiduje by dzieci długo przed kompem siedziały ( ew. za 3-4 lata może dłużej będą ) ale by mimo wszystko nie był jakiś słaby dla oczu no i dobrze współgrał z tym kompem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull3tproof Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2017 AOC i2269Vwm lub większy i2369Vm - 3 lata gwarancji, matryca IPS (dobre kolory i szerokie kąty widzenia, jedynie czerń nie powala), niski input lag (powinny się sprawdzić nawet w dynamicznych grach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilanowiak1 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2017 Dzięki wielkie, to jeszcze pozostaje mi zakup windowsa i office'a jak najtaniej i zrobione. Dziękuję jeszcze raz :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilanowiak1 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) W związku z małym problemem z funduszami, dopiero dziś zdecydowałem się kupić ten zestaw ( jednak z tą płytą: MSI B250M PRO-VD ) ale okazało się, że procek jest już niedostępny a był to Intel Pentium G4560 Box 1151 :( Jakaś propozycja zastępczego procesora do tego zestawu ? Edytowane 30 Stycznia 2017 przez wilanowiak1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) https://www.morele.net/procesor-intel-pentium-g4560-3-5ghz-3mb-box-bx80677g4560-1115886/ jest Edytowane 30 Stycznia 2017 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilanowiak1 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 Rzeczywiście :) Zamówiłem tego kompa z: monitorem AOC i2269Vwm i Windowsem 10 Home PL 64-bit OEM. Teraz już tylko osobno gdzieś office tanio muszę dokupić i zrobione. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull3tproof Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 Dorzuć do listy zakupów Wiedźmina 3 Edycję Gry Roku. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilanowiak1 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 :-) Widziałem u kumpla i jest mega zrobiony, ja z grami zostałem w tyle w innej epoce :-) Czasami z kumplem gramy w PESa na play station a tak moje ostatnie gry to seria strategiczna miedieval total war ( cześć Rome ) do której wrócę w pierwszej kolejności tylko nowsze części bo komp ogarnie :-) Pamiętam że ta gra to był mój klimat :-) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilanowiak1 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 Witam, odświeże temat by tylko napisać że komp śmiga świetnie, gierki hulają, sprzęt złożony profesjonalnie. Jeszcze raz dzięki za porade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Ja bym zaproponowal cos takiego, jednak z dyeskiem SSD - nieporownywalny wzrost komfortu pracy. Sorry, nie zauwazylem ze komp juz kupiony, ale moze ktos inny szuka kompa za 2k i spodoba mu sie propozycja z SSD. Temat w takim razie do zamkniecia. Edytowane 10 Marca 2017 przez neoHannibal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...