phren2 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Cześć, Po prawie 7 latach mój wysłużony Acer z i3 na pokładzie został zalany piwem przez moją drugą połówkę. W związku z tym mam dobry pretekst żeby wrócić do wersji stacjonarnej. Problem w tym, że wypadłem z obiegu i nie mam pojęcia co pasuje do czego. Udało mi się wyklikać poniższy zestaw na morele, będę wdzięczny za każdy kometarz. https://www.morele.net/inventory/info/6PbS3U/ Największe wątpliwości mam co do płyty głównej oraz obudowy - przestrzeń na cooler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Zestaw musisz kupić w przeciągu kilku dni czy możesz poczekać ? Bo teraz mamy ciekawą sytuację na rynku CPU - wydajne procki od AMD ( choć drogie ) i zapowiadane obniżki procków Intela , w perspektywie nowe procki Intela z ulepszeniami np. cache L4 . Poczekał bym na oficjalne testy , stabilizację i obniżkę cen oraz na słabsze Ryzeny . Co do zestawu - ta płyta nie potrzebuje update biosu , na starcie działa z Kaby . Monitor brał bym porządniejszy z matrycą VA/IPS . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phren2 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Chwilę mogę poczekać, ale pisanie na klawiaturze gdzie shift powoduje kopiowanie wszystkie, przegrzewający się komputer przy Heartstone trochę męczy ;) Dzięki za podpowiedź co do Biosa i monitora. Zobaczymy co będzie się działo z procesorami w najbliższym czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...