Koza134 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Witam serdecznieAktualnie posiadam płyte główną z Socketem 1150, a na nim i3-4160. Sprzęt służy mi głównie do gier.Chciałbym kupić nowy procesor na tym samym gnieździe, lub ewentualnie nowy procesor i płytę główną już na nowym gnieździe.I tutaj rodzi się pytanie czy lepiej kupić najmocniejszy i5-5675c za 1300 zł pozostając na obecnej płycie głównej, czy nowe CPU pod Kaby Lake, i5-7500 i nową płytę główną, również łącznie za około 1300 zł? Nie chciałbym przekroczyć wspomnianej kwoty.Wszelkie uwagi będą dla mnie niezwykle cenne!Z góry dzięki za pomoc!Michał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 wypadałoby podać co to za płyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza134 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Gigabyte GA-B85M-HD3 R4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) Ta płyta nie obsługuje Broadwella, więc 5675 odpada. Musiałbyś mieć Z lub H 97. Edytowane 3 Marca 2017 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza134 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Dzięki za odpowiedź! Nie wiedziałem o tym, a więc i-5 7500 plus nowa płyta. Ostatnie pytanie, czy kości DDR3 1333Mhz na napięciu 1.5V będą się gryzły z tym nowym procesorem? Jest kilka płyt obsługujących po update biosu nowe procesory oraz jeszcze DDR3, stąd pytanie. Czy lepiej sprzedać te pamiątki i kupić szybsze DDR4 i nowszą płytę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Dzięki za odpowiedź! Nie wiedziałem o tym, a więc i-5 7500 plus nowa płyta. Ostatnie pytanie, czy kości DDR3 1333Mhz na napięciu 1.5V będą się gryzły z tym nowym procesorem? Jest kilka płyt obsługujących po update biosu nowe procesory oraz jeszcze DDR3, stąd pytanie. Czy lepiej sprzedać te pamiątki i kupić szybsze DDR4 i nowszą płytę? DDR4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza134 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Ok dziękuję za odpowiedzi ! No nic czeka mnie spory upgrade, ale i zabawy nie mało !Zamykam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...