Artoz Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Witajcie, Napotkałem problem w momencie chęci podłączenia dysku zewnetrznego do modemu w celu stworzenia domowej "chmury" dla wszystkich użytkowników. W modemie mam miejsce na port RJ45. Znalazłem adaptery z microUSB męskiego do żeńskiego RJ45. Stąd moje pytanie brzmi. Czy podłączenie dysku w sposób: dysk - adapter - kabel ethernet - router zadziała? Jeśli nie to czy istnieje jakiś inny sposób na stworzenie takiej chmury? Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam, Artoz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Nie zadziała. Istnieje. Serwery nas, obudowy na dysk z wyjściem lan Ewentualnie router z usb jeśli masz dysk z wyjściem usb. To rozwiązanie działa jednak najczęściej średnio lub wcale (jak u mnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Witajcie, Napotkałem problem w momencie chęci podłączenia dysku zewnetrznego do modemu w celu stworzenia domowej "chmury" dla wszystkich użytkowników. W modemie mam miejsce na port RJ45. Znalazłem adaptery z microUSB męskiego do żeńskiego RJ45. Stąd moje pytanie brzmi. Czy podłączenie dysku w sposób: dysk - adapter - kabel ethernet - router zadziała? Jeśli nie to czy istnieje jakiś inny sposób na stworzenie takiej chmury? To najpewniej jest po prostu modem kablowy również, stąd RJ45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...