klinsmann Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) cześć, wiele wskazuje na to, że padł mi zasilacz - diagnostka w trakcie - coś "pykło" i poleciał smrodek, to XFX 550W kupiony w lutym 2012 zakładając, że nie pociągnał za sobię nic więcej to zastanawiam się nad zasilaczem, zastnawiam się nad 3 wariantami moje 3 wymagania: 1) modularny 2) pół pasywny 3) budżet do 500zł Alternatywnie jak najtańsza jednostka modularna o dobrych parametrach Druga alternatywa jak najtańsza jednostka niemodularna o dobrych parametrach z komputerem pracuje, do tej pory ogarniał to zasilacz 550W intel 2500k asrock z68 rajinteeek ereboss 3 lub 4 x 4b ram (12/16gb) dysk ssd dysk hdd napęd DVD grafika geforce 670gtx 2gb druga kwestią nad którą się zastanawiam to zmiana wentylatora dla chłodzenia Rajinteek Ereboss - fabryczny wentyl koliduje z pierwszym slotem RAM, ktoś się orientuje czy jak kupie dowolny wiatrak 120mm PWM to go zamontuje? wiatraczek do wieży chłodzenia jest na czterech gumkach - otwory montazowe wiatraków 120 i 140 są takie same czy niekoniecznie? jeżeli chodzi o wiatrak do CPU nie mam określonego budzetu, wolałbym coś porzadniejszego niż silentum PC Zephyr, które mają terkoczące łożyska - myślałem o jakimś bequiet? 50-60zł? da radę w takim budżecie o coś rozsądnego w relacji jakość/cena? Edytowane 17 Marca 2017 przez klinsmann 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 Zasilacz - bardzo dobra jest seria RMX od Corsaira , model 550W kosztuje 459 zł w morele . Potężna linia +12V , certyfikat 80+ Gold , wentylator 135 mm z trybem półpasywnym - bardzo cichy , w pełni modularne okablowanie a do tego 10 lat gwarancji . Alternatywnie - XFX XTR / EVGA Supernova G2 Alternatywnie V2 jak to ma być coś tańszego to np. SPC Supremo M2 Gold 550W za 320 zł , modularny , certyfikat 80+ Gold i cichy wentylator choć nie jest półpasywny , do tego gwara w systemie 3+2 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klinsmann Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 model 650W jest zaledwie 10zł drożej, warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...