Pawelek69 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2017 (edytowane) Witam, Kupiłem właśnie panel sterujący AeroCool F4XT, który pozwala na regulację napięcia na sztywno: 5V, 7V i 12V. Niestety, stare wentylatory Zalmana które mam nie obracają się przy napięciu 5V, a widać że jakby łopatki podskakują przy ręcznym obracaniu. Czy są wentyle 120 mm i 140 mm pracujące na 5V, lub (nie wiem czy są takie, ale kiedyś mi się o uszy obiło) - które przy tym napięciu się odłączają zupełnie, polecilibyście? Zależy mi też aby były w miarę tanie i ciche, nawet wydajność stawiam na drugim miejscu :> Edytowane 15 Czerwca 2017 przez Pawelek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2017 (edytowane) Niektórzy producenci dają wykresy do konkretnych modeli wentylatorów. Np. taki be quiet! Shadow Wings 140mm : http://www.bequiet.com/pl/casefans/271 - nie powinien mieć najmniejszego problemu z poprawną pracą przy 5V Edytowane 15 Czerwca 2017 przez Kyle 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specdriver Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2017 Silentwings 3 też chodzą na 5v. Mam u siebie 3szt i działają na 5v, nie wiem co producent podaje od ilu startować powinny. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2017 Kupiłem SilentiumPC Sigma Pro 120. Te wentylatory startują też na 5V jak wyczytałem na ich stronie. Wszystko działa teraz jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...