MocneJasne Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam. Na mojej płycie głównej Phenom nie chodzi, bo co 5-6 minut resetuje mu się na kilka minut taktowanie do 800Mhz i powraca do normalnej pracy, także sądze że sekcja zasilająca na płycie głównej jest za słaba. Jaką kupić by można było choć do 3,8Ghz go podkręcić? Dobrze by było żeby sekcji nie miał 4+1 i żeby to był ASUS bo ten resetuje bios przyciskiem resetu po każdym złym ustawieniu, nie trzeba zmieniać zworki. Na oku mam tylko: asus m4a77t http://allegro.pl/plyta-glowna-asus-m4a79xtd-evo-am3-gwarancja-i6768654386.html asrock extreme 3 Gigabyte GA-MA790XTA-UD4 lub UD3P jakaś była MSI jeszcze w tej cenie ale poczytałem że bardzo słaba do podkręcania Najlepuiej microatx... Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez MocneJasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Miałem M4A78TD V-Evo i dawała radę. Podkręcałem Phenoma II z dwoma odblokowanymi rdzeniami (x2 @ x4). Platforma była stabilna jak skała. Stąd sądzę, że ta M4A79XTD powinna dać radę. Co do resetu twojej obecnej płyty - może temperatury na mostku północnym są za wysokie i zwykła wymiana pasty pomoże? Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez introvert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MocneJasne Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Temperatury są nawet niższe niż miałem na Athlonie II, także niestety nie o to chodzi... Evo za 130zł jest. Jak myslisz, haczyk jakis jest czy ok cenowo? http://allegro.pl/asus-m4a79xtd-evo-ddr3-16gb-2xpcie-am3-f-vat-i6915128135.html Chociaz to nie jest dokładnie ta sama wersja co Ty miałeś... 78 a 79 i nie ma "V" Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez MocneJasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Jak chcesz to mam na zbyciu asusa m4a78lt. PW jakby co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Jak to wygląda cenowo, nie wiem. Płytę sprzedałem 2-3 lata temu, teraz siedzę na intelu. 78 miała "niższy" chipset - 785/SB710 kontra 790/SB 750. Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez introvert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MocneJasne Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Mikelos odczytaj wiadomość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Przeczytałem i odpisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...