Noragiri Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Hej. Chciałbym złożyć komputer do 8000. Będzie on używany do streamowania/ grania/ programowania(Unity,Visual Studio).Z tego co wyczytałem to R7 1700 będzie lepszy od i7 7700k do tych celów. Potrzebuje pomocy w doborze podzespołów i peryferiów ponieważ za każdym razem wychodzę ponad budżet. TL;DR Potrzebuje : Podzespoły : -Ryzen 7 1700 (OC do 3.9-4GHz) -MOBO -HDD (>=1TB) -SSD (>200GB) -GPU (he he ceny kart) -PSU (z tego co myślę to 750W minimum) -RAM (3000MHz lub 3200MHz)(16GB) -Obudowa -Chłodzenie (Chyba lepiej wodne?) Peryferia : -Monitor FHD >21cali -Klawiatura mechaniczna (przełączniki MX Cherry Blue) (RGB) Budżet : 8000 cebulionów Może być kilka sklepów ;) Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez Noragiri Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Taki komputer z takimi podzespołami złożysz za sporo mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Jak będzie jedna karta ( nawet potwór w stylu 1080Ti ) to starczy dobre 650W , max. 750W , mocniejsze zasilacze to do CF/SLI . Ramy bierz 3 000 mhz CL15 , 3200 CL16 będą wydajnościowo niemal takie same chyba że szukasz 3 200 mhz CL14 tyle że te modele są piekielnie drogie - za drogie w stosunku do tego oferują . Chłodzenie to lepiej dobre AC niż kompaktowe pseudo WC - wyjdzie taniej i ciszej , wydajnościowo też będzie OK . Chyba że mówimy tutaj o WC składanym od podstaw na dobrych podzespołach . Co do gier i wydajności Ryzena vs. 7700K , zależy od tytuły - w jednych jest I7 lepszy ( bo ma silny jeden wątek i wysokie takty ) a w innych tytułach jest Ryzen lepszy ( bo ma więcej rdzeni / wątków ) . Generalnie w grach wykorzystujących do 4 rdzenii / 4 lub 8 wątków ( Wot czy inne gry od WG , Wiesiek 3 ) to I7 będzie lepszy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noragiri Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 https://www.morele.net/inventory/info/QO3APo/ Złożyłem taki zestaw na morele. Co byście zmienili? Nie wiem jakie chłodzenie powietrzne wybrać. Możecie jakieś polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 do 60hz monitora fullhd taka grafika to strata pięniedzy. W zupełnosci starczy gtx1060. Bedziesz miał to samo, takie jest moje skromne zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...