Lewy1106 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) Cześć, zmęczył mnie już mój stary laptop i chcę znowu przejść na stacjonarkę, jednak dawno, dawno wypadłem z obiegu sprzętowego i potrzebuję waszej pomocy. Docelowy build już mam, chciałbym poznać wasze opinie na temat słabych stron tego kompletu, co ewentualnie w nim zmienić ? Budżet max 7000 zł. Musi mieć kartę sieciową Wi-fi, brak możliwości pociągnięcia kabla. Generalnie ma to służyć do gier i przetrwać parę lat, nie jestem zwolennikiem upgrade'owania kompa co chwilę. Procesor: Intel core i7700K Karta graficzna: MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8GB Chłodzenie CPU: be quiet! Dark Rock 3 Zasilacz: SilentiumPC 650W Enduro FM1 v2 Gold płyta główna: MSI Z270 GAMING M3 Pamięć RAM: G.SKILL 16GB 3000MHz ripjaws v cl15 RED (2x 8GB) Dysk SSD: Samsung 500GB 2,5'' SATA SSD Seria 850 EVO Dysk HHD: Toshiba 1TB 7200obr. 64MB P300 Karta sieciowa: ASUS PCE-AC56 (1300Mb/s a/b/g/n/ac) Obudowa Fractal design Meshify C Monitor już mam: ASUS ROG PG279Q 27" Poproszę o sugestie i konstruktywną krytykę :D Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez Lewy1106 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2017 pozostaje poczekać na 6 jajkowca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy1106 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Myślisz, że warto czekać na kawę (bo chyba o to chodzi ?) ? Uważasz, że będą dostępne za sensowne pieniądze czy, że Kaby będzie tańsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2017 powiem tak idiotyzmem byłoby nie poczekać - a ten co minusuje właśnie dał popis "bystrosci " swojego "mózgu" skoro premiera ma być 21 sierpnia to warto czekać i sprawdzić jak wypadnie w testach [ i jakie bedą ceny - raczej nie sądzę aby były wyższe niż 6jajkowca na lga 2066] rozumny człowiek jak nie bedzie zadowolony to zawsze może kupic 7700K - [a jeżeli wypadnie dobrze to spodziewałbym się też używek i7K na alegro od zapaleńców w rozsądnych cenach - to wciąż bardzo dobry procek] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Jak Intel chce powalczyć to cena CL powinna być zauważalnie niższa niż najtańsze 6C na X99/X299 choć wątpię aby to była cena Ryzenów 6c/8c . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...