Skocz do zawartości
popo

Płyty na 865 i 875P

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z was wkładał do płyt na ww chipsecie proca na szynie 100mhz? Chodzi mi o dzielniki cpu/mem. Czy pozostaja takie same jak dla procka na 200mhz? tzn 1:1,5:4,3:2 czy sie zmieniaja? (głównie chodzi mi o abita is7)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o to czy bedzie działać bo to jest raczej oczywiste. Chodzi mi o taktowanie pamięci. Mój proc działa na na szynie 160mhz co przy dzielniku 1:1 daje na pamieciach zaledwie 320mhz w trybie dddr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o to czy bedzie działać bo to jest raczej oczywiste. Chodzi mi o taktowanie pamięci. Mój proc działa na na szynie 160mhz co przy dzielniku 1:1 daje na pamieciach zaledwie 320mhz w trybie dddr.

U mnie dla CPU 166 dostepne sa czestotliwosci 166 i 207MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Asusie P4P800 napewno Celeron chodzi wiec i Pentak na 100 bedzie dzialac.

ale jaki celeron, willamette 0,18? Jeśli tak myślisz, to się mylisz, Aha, nie pochwaliłem się-mój sprzęt po remoncie:

Pentium 4 1,8A

ASUS P4P800

2x256mb twinmos 400mhz

huntkey 300W

A procek jak widać u mnie hula na fsb 100 bez problemu, ale ramy muszą chodzić na 266(taka jest specyfikacja chipsetu) A i w biosie jest blokada PCI i AGP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mowie o minimum 2,0GHz

no ale chyba wiesz, że nawet wykręcony na 3Ghz celek nie jest w stanie dorównać pentiumowi 1,6. A celka lepiej nie kupować, wiem, bo miałem. Kulawe to i ledwo chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mowie o minimum 2,0GHz

no ale chyba wiesz, że nawet wykręcony na 3Ghz celek nie jest w stanie dorównać pentiumowi 1,6. A celka lepiej nie kupować, wiem, bo miałem. Kulawe to i ledwo chodzi

a co ma piernik do....

ja mowie ze minimum co mozna wlozyc to Cel 2,0GHz, albo inny uklad na 100MHz FSB na Northwoodzie, a ty wyskakujesz tu z wydajnoscia...

Poza tym Celer jest wydajny... tylko ze w niektorych zastosowaniach ;) W kodowaniu filmow np. Tu jest na poziomie P4. Tylko w operacjach mocno kozystajacych z cache strasznie kuleje-np w grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...