Skocz do zawartości
Noragiri

[600-700][16GB]RAM do Asus B350 Plus

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj mam płytkę od Asusa Prime tylko x370 i te pamiątki G.Skill Ripjaws V DDR4, 2x8GB, 3000MHz, CL15 (F4-3000C15D-16GVGB). Śmigają bez problemu neohanibalowi tez, zresztą on mi je polecil. Aktualizacje biosów zrobiły swoje.

Edytowane przez YogiBeer1986

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z profilu ustawiłem na 3066 po aktualizacji biosu bo wcześniej marne 2133 wyciągało timingu pewnie tak ja piszę cl 15 napięcia nie ruszałem

Z profilu ustawiłem na 3066 po aktualizacji biosu bo wcześniej marne 2133 wyciągało timingu pewnie tak ja piszę cl 15 napięcia nie ruszałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jest ~2933 CL16. Timingi może by jakoś ręcznie ogarnąć się dało.

Corsair LPX 3200 CL16 szły komuś na tej płycie na 3066 , ale tych Corsarów jest chyba kilka rewizji :(

Edytowane przez Phill76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z każdym biosem jest lepiej. Mam ryżego 1600x gigusia 1600 extrem kupiłem w sklepie u polskiego Janusza za 1440 Zeta i to 2 tyg. temu. Nie narzekam na wydajność a jak dla mnie starcza i podejrzewam że gry co nadejdą będę wykorzystywać ryżego lepiej. Taki player unkown batllegraund na wysokich vsynk prawie cały czas 60 fps vsynk rzadko kiedy dropy poniżej 50. RS6 praktycznie wszystko na ultra i 60 cały czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za skrót RS6 ? Rainbow 6 ?

Ryży 1600 to w/g mnie jeden z sensowniejszych cenowo/wydajnościowo/jakościowo ( lutowany ) CPU na teraz .

P.S. Miałem kupić tą samą kartę co Ty , ale się trochę zapożyczyłem i dowaliłem troszkę wyżej i teraz "odkręcam" kartę i jest miód malina w grach ;)

Edytowane przez Phill76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem z myślą że sprzedam ją za jakieś półtora roku bo ma 3 lata gwarancji i ceny volty troszkę spada to se kupię. Z resztą 1060 do fulhd jest spoko a 1070 jest taka pośrednia zajebista do fullhd ale za słaba do qhd z resztą ceny są chore na necie bynajmniej. Przyklad 1070 od Asusa ta biała u niego za 1850 zeta w necie średnio 2100. Więc te morele xkomy doją ładnie nas. Może i bym kupił ją ale windowsa musiałem kupić a jak ma się rodzinę to jednak trzeba troszkę się ograniczyć:-)

Edytowane przez YogiBeer1986

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi