thepcgamer29 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 Witam, tak jak w temacie poszukuje najwydajniejszego zestawu do kwoty 1200zł bez dysku i karty graficznej, gdyż takowe już posiadam :)Mam na oku również dwa zestawy, których proszę o ocenę: https://www.morele.net/inventory/info/E2h4gB/ https://www.morele.net/inventory/info/meHLeO/ (na xkomie taki zestaw kosztuje ok. 1060zł) Moja obecna karta to HD7770 lecz planuje wymianę na GTX 1050Ti! A jeżeli chodzi o mój dysk jest to Toshiba P300 1TB Komputera tak jak w temacie będę używał przede wszystkim do grania w takie gry jak CS:GO, GTA V czy PUBG (po wymianie GPU) Jeżeli chodzi o podzespoły to mogą one być używane (allegro etc.) lub nowe (morele,xkom etc.) jednak preferuje nowe ze względu na gwarancje ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 Znając życie to APU od AMD nadal ma słabą sekcję CPU , mało jest testów modelu A8 9600 , w testach wyższy model A12 9800 ( w zasadzie podkręcony A8 9600 z lepszym GPU ) w cinemabench w testach ST ma wydajność gorszą niż I3 4130T z zegarem 2.9 Ghz , niekręcomy w testach MT ma wydajność nieco gorszą niż zwykły I3 4330 , podkręcony do 4,8 Ghz ma wydajność nieco mniejszą niż I3 6xxx . A8 9600 ze względu na sporo mniejszy zegar powinien być słabszy , nie wiem jak bardzo . Tyle że testy w CB nie odzwierciedlają rzeczywistej wydajności w grach . Jedyny plus APU to tradycyjnie mocne iGPU . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thepcgamer29 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 Znając życie to APU od AMD nadal ma słabą sekcję CPU , mało jest testów modelu A8 9600 , w testach wyższy model A12 9800 ( w zasadzie podkręcony A8 9600 z lepszym GPU ) w cinemabench w testach ST ma wydajność gorszą niż I3 4130T z zegarem 2.9 Ghz , niekręcomy w testach MT ma wydajność nieco gorszą niż zwykły I3 4330 , podkręcony do 4,8 Ghz ma wydajność nieco mniejszą niż I3 6xxx . A8 9600 ze względu na sporo mniejszy zegar powinien być słabszy , nie wiem jak bardzo . Tyle że testy w CB nie odzwierciedlają rzeczywistej wydajności w grach . Jedyny plus APU to tradycyjnie mocne iGPU . Zatem brać zestaw 2, czy do tej kwoty można coś lepszego wziąć ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) Brałbym Pentiuma. Masz tu mocniejszy pojedynczy wątek. Ogólnie lepszą wydajność. Zestawy AMD APU nie są najlepsze do gier. Do 1050Ti ten Pentium styknie. Jak zabraknie wydajności to wymienisz z czasem na jakiś i5/i7 używany. Edytowane 24 Września 2017 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thepcgamer29 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 Brałbym Pentiuma. Masz tu mocniejszy pojedynczy wątek. Ogólnie lepszą wydajność. Zestawy AMD APU nie są najlepsze do gier. Do 1050Ti ten Pentium styknie. Jak zabraknie wydajności to wymienisz z czasem na jakiś i5/i7 używany. Dobra, dzięki za pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...