KojusS Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2017 Dobry Wieczór.Chciałbym kupić komputer do gierBudżet: max 4300Co chcę kupić: całą skrzynkę, ale chciałbym dysk ssd powiedzmy min. 200gb , jeśli warto i zmieszczę się w cennikuPosiadane podzespoły: Telewizor(monitor) Philips 32PFL3404/12 i ustawiona rozdzielczość 1920x1080Zastosowanie: gryData zakupu: w tym tygodniu, ewentualnie w przyszłymNie znam się na podkręcaniu,więc raczej nie wchodzi to w grę. Bez systemuKość ramu może być jedna sztuka 8gb, zawsze mogę sobie dokupić później, Dysk HDD myślę,że 1TB powinien starczyć. Prosiłbym o ewentualnie wybranie lepszego procesora,a troszkę słabszej grafiki(CHYBA lepiej duża pojemność,a mała szybkość/taktowanie,ale nie wiem),tak bym najchętniej za parę lat musiał tylko wymienić kartę graficzną(+ ew kośc ramu dodać),a procka i resztę zostawić w spokoju. 6 lat temu kupiłem komputer za 3.2k zł i starczył mi do gier do tego roku:)Proszę o pomoc, niestety jestem laikiem w kwestii kupowania komputera.Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc Myslałem nad tymi zestawami Takie głupie pytanie,ale czy nie potrzebuję przypadkiem karty sieciowej ? myślałem o czymś takim,ale to znacząco przewyższa zaplanowany budżet. Zapewne może być też tak,że za tę kwotę Państwo ułozą lepszy komputer:P Ewentualnie po rezygnacji z paru elementów wyszło mi : Rezygnacja z chłodzenia - aktualnie nie potrzebne,ponieważ nie znam się na podkręcaniu,czytałem baardzo pobieżnie o podkręcaniu z płyty głównej,może do tego nie potrzebne dodatkowe chłodzenie. Ewentualnie nie będę aktualnie podkręcał,a zajmę się tym później po wmontowaniu już dodatkowego chłodzenia. Slabszy(wolniejszy) ram, 1tb danych,ktory powinien mi w zupelnosci starczyc(aktualnie mam tyle i nie narzekam:) ), no i słabsza graficzna co Panowie sądzą o tych wyborach ? w najgorszym wypadku wydam więcej(około budżetu tego 1 zdjęcia-5koła), ale tylko jeśli na prawdę warto i bardzo niechętnie to zrobię,bo to mnóstwo pieniążków, gdzie 5 lat temu wydałem 3.2koła i świetnie się spisał komputer. ale ceny wtedy miałem praktycznie hurtowe:( wybrałem jednak 8600k i raczej jej się będę trzymał,ponieważ może jednak być bardziej przyszłościowa niż 8400. Chyba,że sądzą Panowie,że aktualnie półtorej ceny 8400 jest niewarte 8600k,to wrócę do wyboru 8400 + dobra grafa. wiem,ze jestem niezdecydowany i ciezko mnie przekonac:P ew. ale bez karty sieciowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2017 (edytowane) Ram do 4 liter . Szukaj ramów 3 000 mhz CL15 , najlepiej na Samsungach B-Die , są dosyć dobre i nieźle się kręcą, ew. 3 200 mhz CL14 . 8600K jest bez chłodzenia , które tak czy siak trzeba kupić - Spartan może być na początek choć do OC przydało by się coś lepszego . Opcjonalnie I5 8400 - nadal 6 rdzeni i masz dołączone chłodzenie , do tego procek sporo tańszy , wydajnościowo nie wiele gorszy niż 8600K@Stock , tyle że ma zablokowane OC . Do tego GTX1060 6GB , chyba że starszy na GTX1070 / BTW. Kartę sieciową masz wbudowaną w płytę . Edytowane 27 Października 2017 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2017 Nie znam się na podkręcaniu,więc raczej nie wchodzi to w grę. to i5 8400 i dobra grafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KojusS Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 Czemu gorsze? Jednak nie doloze pieniazkow, nie moge:( ew. po swietach cos dokupie. Ram 8gb w 2 kosciach to dla mnie za malo i strata kosci troche :( Graficzna wolalbym 8gb,niz 6gb, wiem,ze 6gb lepsze ma taktowanie,ale wolalbym jednak 8gb. Zasilacz- nie znam sie to sie nie wypowiem,wybralem jeden z tanszych(NIE najtanszy) Myslalem o tych 3 zestawach. 3 zestaw dokupie jakos przed/po swietach bozonarodzeniowych 1 i 2 zestaw roznia sie tylko ramem,nie wiem czy warto doplacic te 20zl wiecej za inna nazwe ramu (LPX zamiast LED) ew. z tym ramem : http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=12000 + po Bozym Narodzeniu SilentiumPC Regnum RG2W (Pure Black, okno) z tą obudową :) ( o ile wsio sie zmiesci lacznie z zestawem 3 po swietach bozonarodzeniowych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KojusS Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) Witam,moglby ktos na szybko odpisac http://www.esc.pl/pr...ducts_id=240455 czy http://www.esc.pl/pr...ducts_id=298472 bo nie wiem? :( Gigabyte nie ma esc. na stanie niestety,trzeba by czekac z tyg,moze 2 :( Edytowane 30 Października 2017 przez KojusS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 te linki to dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KojusS Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 brawo ja,podalem zle linki ..;/ no nic,dziekuje bardzo kazdemu za pomoc :) temat rozwiazany:) Pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...