Kaj3 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Witam :> Chciałbym zakupić nowy komputer do gier (nie chcę, aby to był gotowiec). Niestety jestem w tym temacie "zielony". Po prostu się na tym nie znam . Czy mógłby ktoś podać mi listę części na taki komputer w granicach 2200zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Kiedy będziesz go kupować? Na początku przyszłego roku zaczną pojawiać się tanie płyty do Intela i wtedy mógłbyś pozwolić sobie na wydajniejszy procesor. Jeśli teraz to zestaw z purepc będzie dobry https://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_listopad_2017?page=0,6 Jedyne czego w nim brakuje to dysku SSD przynajmniej 64GB na sam system i jakąś jedną dużą grę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaj3 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Kiedy będziesz go kupować? Na początku przyszłego roku zaczną pojawiać się tanie płyty do Intela i wtedy mógłbyś pozwolić sobie na wydajniejszy procesor. Jeśli teraz to zestaw z purepc będzie dobry https://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_listopad_2017?page=0,6 Jedyne czego w nim brakuje to dysku SSD przynajmniej 64GB na sam system i jakąś jedną dużą grę Nie podoba mi się ten i3 Chyba zrezygnuję z tego zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 W sensie co z nim nie tak? No i zły zestaw ci podlinkowałem bo miałem na myśli ten za 2200 https://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_listopad_2017?page=0,5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaj3 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Interesujące :) Możesz mi odpowiedzieć czy taki zestaw jest dobry ? https://www.morele.net/inventory/info/MeMjZx/?utm_source=youtube.com&utm_medium=link&utm_campaign=IN_YT_MoreleTV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Niezależnie czy zdecydowałbyś się na Ryzena 1200 czy i3-8100 to byłby to lepszy wybór od dwurdzeniowego Pentiuma W dodatku decydując się na tą platformę blokujesz sobie możliwość wymiany w przyszłości procesora na lepszy. Za dużo pakujesz też w zasilacz, takiemu zestawowi wystarczy w zupełności nawet 400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 A co Ci się nie podoba w tym i3? Świetny procesor na początek. Porównywalny, jak nie lepszy, niż mój i5 7500. Z czasem możesz wymienić na coś lepszego -przy tej platformie może nawet na coś z następnej generacji (jak Intel łaskawie pozwoli). W parze z GTX 1050Ti pozwoli pograć w FHD przy średnio-wysokiej jakości grafiki. W tej cenie to będzie optymalny zestaw. Tak jak kolega wspomniał, brakuje jakiegoś małego SSD na system, z czasem możesz dodać. Poniżej 200PLN coś znajdziesz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaj3 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Mógłbyś dokładniej wytłumaczyć dlaczego ten pentium jest gorszy ? Crescendo Edytowane 7 Listopada 2017 przez Kaj3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Ponieważ ma dwa fizyczne rdzenie w przeciwieństwie do i3, czy R3. Tzn że jest wolniejszy, a z czasem ta różnica może się pogłębiać. Poza tym masz gorsze perspektywy wymiany procesora w przyszłości. Edytowane 7 Listopada 2017 przez goral2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Ponieważ Pentium ma tylko 2 rdzenie, a i3/Ryzen 4 rdzenie. Mają też więcej pamięci cache i Ryzena da się podkręcać. Te płyty główne do i3/Ryzena są też lepsze bo możesz montować na nich szybszy RAM, mają lepsze karty dźwiękowe, więcej złącz itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaj3 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Przed chwilą od kolegi dowiedziałem się , że ten zestaw za 2200 kosztuje już 2600 bo podrożał . To prawda ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Podrożał tylko ten jeden konkretny model karty graficznej i ramu Złożyłem ci myślę najlepszy koszyk https://www.morele.net/inventory/info/kE3CDM/ Dodaj do koszyka montaż i wpisz kod VXW8NJNXKE to złożą ci go za 1zł Edytowane 7 Listopada 2017 przez Crescendo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaj3 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Rozumiem , że jest tutaj wszystko i zamawiając te części + montaż dostanę w pelni dzialajacy komputer ? Bo wlasnie nie widzialem tam karty sieciowej. Edytowane 7 Listopada 2017 przez Kaj3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Tak, masz ją zintegrowaną z płytą główną, a co do montażu to musisz go dodać do koszyka i wpisać ten kod VXW8NJNXKE Edytowane 7 Listopada 2017 przez Crescendo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaj3 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Naprawdę dzięki bardzo mi pomogłeś. Temat uważam za zamknięty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...