Skocz do zawartości
Gość Rafalski

Komputer za 7000zł + monitor

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

W styczniu kupuję zestaw komputerowy i proszę o opinię. CPU 8700K BOX

Procesor Intel Core i7-8700K, 3.70GHz, 12MB, BOX (BX80684I78700K)

Płyta główna MSI Z370 SLI PLUS

Karta graficzna Palit GeForce GTX 1070 Ti Dual 8GB GDDR5 (256 bit) DVI-D, H

Pamięć G.Skill Trident Z DDR4, 2x8GB, 3200MHz, CL14 (F4-3200C14D-16GTZ)

Dysk SSD GoodRam Iridium PRO 480GB (SSDPR-IRIDPRO-480)

Chłodzenie CPU SilentiumPC Fortis 3 HE1425 v2 (SPC130)

Zasilacz be quiet! Straight Power 10 700W (BN236)

Obudowę(BQ sb 800), napęd i win10 mam z poprzedniego zestawu. Komputer będzie służył do grania i innych domowych zajęć. Karta graficzna zostanie wymieniona za rok. Będzie zrobione OC ale bez "wyciskania ostatnich soków". Zastanawiam się nad zmianą płyty na  AsRock ale gdzieś czytałem, że lubią mieć problemy z RAMem.  

Monitor jaki sobie upatrzyłem to Samsung C27HG70QQUX Curved czarny Quantum Dot HDR ale jest dla mnie mega drogi więc myślę też o Samsung C27H711QEUX Curved biały Quantum Dot. 

Proszę o wszelkie porady i opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wklejaj zformatowanego tekstu .

Zasilacz to przesada , do I7 8700K@OC i GTX1070Ti starszy dobre 550W/650W np. Corsair RMX albo Seasonic Prime/Focus .

W jakiej wersji masz system - OEM czy BOX , bo jak OEM to będą problemy z aktywacją na nowej płycie .

Reszta może być

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co 1070Ti jak za te same pieniądze jest 1080 z tym samym chłodzeniem. Chociaż radziłbym dopłacić do https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx1080-windforce-oc-8gb-ddr5-256-bit-hdmi-dvi-3x-dp-box-gv-n1080wf3oc-8gd-955697/ Nawet jak sprzedasz za rok to mniej straci na wartości

Edytowane przez Crescendo1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi