david911 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 Cześć Zastanawiam się nad Lenovo T420 z Nvidią NVS 4200m i X240 z Intelem HD 4400. Która grafika jest wydajniejsza? Czy dobrze odczytuję benchmarki, które mówią, że integra dwie generacje późniejsza jest lepsza niż dedykowana karta Nvidii? Jakoś nie mieści mi się to w głowie :) Teraz posiadam sprzęt z HD3000 - jak duża różnica będzie między tymi grafikami? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 Bierz HD4400, bo nowsze. NVS4200M, to mniej więcej poziom HD3000. 4400 potrafi być 2x wydajniejsze w benchmarkach. W grach np różnica będzie niewielka albo żadna. :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 Intel będzie szybszy, i najlepiej mieć Ram w dual channel bo da to spory wzrost wydajności na integrze. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 No akurat Lenovo X240 ma jeden slot na ram, więc nici z Dual Chanel. Jest według Was jakikolwiek sens zamiany z HD3000 dual chanel na tą HD4400? Chodzi tylko o okazjonalne granie w coś lekkiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) Mam X240 to napisz w co chcesz zagrać i sprawdzę jak sobie radzi. Edytowane 9 Lutego 2018 przez Crescendo1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 Na Steam jest darmowy weekend z Cities skylines - na X220 jest niegrywalna :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 Ta gra nie nadaje się do grania na jakiejkolwiek integrze. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 A czego budżetowego szukam? Mam konsolę do grania i nie widzi mi się dla jednego tytułu kupować mocnego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam2 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 Ja bym wziął Intel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...