M.Mountain Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 CZy na tej płycie mogę bezpieczne podkręcić GPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Jak wyżej - płyta nie ma znaczenie przy OC karty . W większości przypadków kartę kręcisz softowo np. z pomocą MSI Afterburner lub EVGA Precision , czasami opcja OC jest dostępna z poziomu sterowników . Edytowanie biosu karty i ustawianie na sztywno zegarów czy napięć to wyższa szkoła jazdy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 @reyden @sdfl Bardziej chodziło mi o sprawę temperatur. Wielokrotnie słyszałem, że przy tej płycie głównej sekcja zasilania bardzo się grzeje, jednak nie jestem pewien czy chodzi jedynie o OC CPU, czy również GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Płyta i jej wyposażenie nie ma nic wspólnego z kartą i jej możliwościami ( osiągi czy OC ) . Grzejąca się sekcja zasilania ma tylko znaczenie przy OC procka , nie ma żadnego wpływu na OC karty . 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Dzięki bardzo za info. Właśnie o to mi chodziło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...