eayse Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Chciałbym w najbliższym czasie wymienić kartę graficzną i mam pytanie, czy moja stosunkowo tania płyta główna poradzi sobie z obsłużeniem GTXa 1080. W obudowie siedzi: Gigabyte B360M DS3H (micro ATX) - Intel i5-8400 - G.SKILL 16GB 3000MHz Aegis CL16 (2x8GB) Chciałbym kupić MSI GeForce GTX 1080 ARMOR OC 8GB, głównie ze względu na mocno ograniczony budżet (aktualna cena to 2049 zł, więc przejście z 1060 wyniesie jakieś 700-800 zł). Już kiedyś przesadziłem z mocą karty na posiadany sprzęt, dlatego wolę wcześniej zapytać - gram na telewizorze i zależy mi na wyższych rozdzielczościach niż Full HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Płyta ma bardzo nie wiele do wydajności kart , prędzej procek będzie ją hamował niż sama płyta ale nie w twoim przypadku . Nie ma znaczenia czy masz najtańszą płytę na chipsecie serii H czy najdroszą płytę na Zx70 ( o X299 już nie mówię ) . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Nie martw się płytą, sprawdź tylko czy zasilacza nie masz za słabego, choć i to pewnie masz na zapas na 95%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eayse Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Zasilacz Tacens Radix VII 600W (TAC600RVIISILVER). Dzięki za szybkie odpowiedzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Zasilacz da sobie radę , ma 504 W na linii +12V . Spokojnie możesz kupować kartę 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eayse Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Wielkie dzięki - ostatnie pytanie - rozumiem, ze poza usunięciem oprogramowania do starej karty nie muszę nic więcej robić w systemie przejadając grafikę. Nie ma potrzeby reinstalacji np GeForce Experience? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Apka sama wykryje kartę i pobierze nowe sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eayse Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Dzięki, to zamawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...