rgv999 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Yo, planuję złożyć PC z 1080ti, ze względu na ceny Intela, myślę że wybór padnie na AMD, także coś na Am4. Jakie byście polecili mobo oraz cpu, aby nie występowało zjawisko bottlenecku? Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Niby ceny intela są duże, ale jednak przy 1080 Ti widać już różnicę pomiędzy intelem i ryzenem. Zastanów się czy nie warto poczekać na spadki cen albo na nową generację. Lubię AMD ale jeśli chcesz w pełni wykorzystać możliwości tej karty, to tylko intel (wiem, że zwolennicy AMD mnie zaraz zjedzą). Kupując zwykłą i7 8700 bez K i tanią płytę nadal będziesz miał lepsze osiągi niż przy podkręconym 2700X na dobrym chłodzeniu i płycie. No chyba, że to nie jest komputer głównie do gier, wtedy bierz 2700X i ASUS PRIME X470-PRO jeśli chcesz robić jakieś fajne OC. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2018 Jaka rozdzielczości jak FHD to Intel jak wyżej to różnica będzie zdecydowanie mniejsza, wtedy co tobie pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2018 z tymi cenami to nie byłbym takim optymistą - intel musiałby mieć dużo naklepanych procków aby nie było niedoborów [a były newsy że początkowo dostępność 9 gen. będzie słaba - czyli to co mamy teraz + 500 do normalnej ceny] premiera 1 paź ciekawe - bo czyt info o płytach że mają pojawić się 8 paź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2018 Lepiej wziąć RTX 2080. Pokażą się tytuły na DLSS i różnica w ilości klatek będzie bardzo duża między TAA czy FXAA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...