RaSa Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2018 Witam serdecznie. Zastanawiam się nad kupnem klawiatury mechanicznej. Będą używane do grania jak i do pisania. Wybrałem sobie dwie z pośród wielu na rynku. Jest to Corsair K70 RGB Silent (499) i Hyperx Alloy Elite RGB Cherry Red (420 bez gwarancji) a może Hyper Alloy Elite Red (380). Jeszcze patrzyłem na Corsair K70 RGB Mk2 Cherry Red (699). Mam dylemat która wybrać. Czy warto zapłacić tyle za klawiaturę. W sklepach nie miałem możliwości sprawdzenia jednej jak i drugiej. Czy za RGB jest sens dopłacać? Może wystarczy np. Hyper Alloy Elite Red (tu chyba nie można ustawić makr)? Z góry dziękuje za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2018 (edytowane) Czy warto? To kwestia bardzo subiektywna, moim zdaniem nie warto, ale sam kupiłem jeden z topowych modeli, tyle że od Roccata. Ja kupiłem tylko dlatego, bo z wyglądu mi się podobała i chciałem podświetlaną klawiaturę, nawet nie celowałem specjalnie w RGB, ale brałem browny, niby redy są głośniejsze. Co do sprawdzania w sklepach, to to mnie ostatnio zirytowało, ze przeszedłem się specjalnie potestować kilka rzeczy i poza nielicznymi wyjątkami na wystawie mieli sam najtańszy szajs, pewnie szkoda im wystawiać najlepszych modeli, tylko że wtedy sens niekupienia czegoś w internecie i przyjścia do nich znika. Edytowane 5 Października 2018 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...