Skocz do zawartości
NiemacieK

JAK ZDJAC ORYGINALNY COOLEREK Z HERCULESA 9100???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Problemik dokladnie taki jak opisalem w temacie. Chce odkleic oryginalny kulerek bez uszkodzenia karty a niespecjalnie wiem jak sie do tego zabrac (metoda silowa odpada). Fajnie by bylo jakby znalazl sie ktos kto juz cos takiego zrobil nie niszczac przy okazji sprzetu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można też w drugą strone :) wyłączasz wentylatorek i uruchamiasz jakiś program który używa karty np 3dMark, czekasz aż ci się komp zawiesi i szybko zdejmujesz radiator. Jednak polecam metode na zimno :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już widze mine serwisanta jak będzie wyciągał kawałki mrożonego kurczaka spomiędzy żebeerek radiatora ;)

ale serio.. jest jakas inna metoda? bo tesh mnie to czeka niedługo chyba.. 295 to stanowczo za mało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyna skuteczna metoda-na zimno

kartę do zamrażary na 2 h a potem podważyć radiator

TRRRACHHHHHH i po kłopocie (myślałem że mi Grafa w pi$du poszła :wink:

wszystko jest OK :D

a wygląda to teraz tak

Dołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie no Amoniak ja mam identyczne ,moje maja chyba 5 albo 6 cm .ale tylko po jednej stronie bo u góry mi sie juz nie miescily wiec mam inne takie płaskie i maja z 2 cm i na nie przyklejony wentyl .Chyba tez sobie załorze WC na radka ,bo jakos teraz juz mie sie zawiesz na na 300 gpu (a kropek niem mam ,dziwne co ).A czym go kleiłes ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...