Mastahdrax Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) Hej , Posiadam Gtx 1070 oraz i5 4570 lecz uważam ,że blokuje mi potencjał karty graficznej :( i robi mocny bootleneck , gram w nowe gry plus PUBG i moje pytanie sie sprowadza do tego czy Zakupić teraz zestaw Z Ryzenem ? ( gdzie większość testów do FPS przegrywa z intelem ) czy poczekać na nową generacje intela I5 9400 lub ryzena 3 kiedy takie mogą nastąpić ? W sumie jestem w gorącej wodzie kąpany i mam mega dylemat czy Ryzen 1600x czy 2600 czy Ten CHOLERNY intel Bardzo proszę o pomoc w wyborze.. Czy zakupić owy sprzęt konfiguracja plyta + proc + ramy jeśli tak to jakie . Edytowane 10 Października 2018 przez Mastahdrax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) Jeżeli, jak napisałeś, jesteś w gorącej wodzie kąpany , to na dzień dzisiejszy R5 2600 za jakieś 730PLN, jest chyba jedynym logicznym wyborem. Będziesz miał kilka - kilkanaście klatek mniej w najgorszym wypadku, w niektórych grach, niż byś miał przy i5 8600. Ryzena można jeszcze podgonić szybciej. Przy podobnych cenach, to można by rozkminiać,czy te kilka procent wydajności w grach jest warte. A nie za bardzo wiadomo ile przyjdzie czekać na powrót intelowych CPU do normalnych cen. https://www.youtube.com/embed/NOcUwKXE0gA Edytowane 10 Października 2018 przez goral2099 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastahdrax Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 11 minut temu, goral2099 napisał: Jeżeli, jak napisałeś, jesteś w gorącej wodzie kąpany , to na dzień dzisiejszy R5 2600 za jakieś 730PLN, jest chyba jedynym logicznym wyborem. Będziesz miał kilka - kilkanaście klatek mniej w najgorszym wypadku, w niektórych grach, niż byś miał przy i5 8600. Ryzena można jeszcze podgonić szybciej. Przy podobnych cenach, to można by rozkminiać,czy te kilka procent wydajności w grach jest warte. A nie za bardzo wiadomo ile przyjdzie czekać na powrót intelowych CPU do normalnych cen. https://www.youtube.com/embed/NOcUwKXE0gA A ty byś poczekał na nowa generacje intela? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 Ja bym na dziś wybrał R5 2600. Po mojej sygnaturze widzisz jakie sprzęty wybieram. :) Trzymam się średniej półki z akceptowalnym dla mnie stosunkiem cena/wydajność. Sam musisz określić jak bardzo Ci się spieszy i ile chcesz wydać na to. Będzie łatwiej coś doradzić. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastahdrax Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) Wzialbym zestaw na raty z allegro :) / potrzebna mi tylko plyta glowna z sredniej polki pod tego ryzena i moze na rpzyszlosc pod zena 3 Edytowane 10 Października 2018 przez Mastahdrax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastahdrax Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 BARDZO DZIEKUJE ZA POMOC ZAMYKAM TEMAT!:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...