Skocz do zawartości
TheSad

Procesor + płyta główna do 600zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Padł mi procesor (lub płyta główna, ciężko stwierdzić) i szukam taniego upgrade'u do obecnej specyfikacji:
Ram: DDR3 1x2Gb + 1x4Gb
Grafika: Nvidia GeForce 1050Ti
Zasilacz: Corsair 400W
Dokładnych modeli nie jestem teraz w stanie podać.
Budżet: do 600zł
Procesor może być używany, płytę główną wolałbym nową. 
Z tego co zdążyłem się zorientować warto kupić używany i5-4590 (do około 400zł)? Jeśli tak, to jaka płyta główna do tego procka?

PC używany głównie do neta i jakichś gierek multi, ale raczej mniej wymagających - np. Fifa 19, LoL, WOT itp 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będziesz mógł podać, napisz dokładny model zasilacza (cx400, v400m lub inny? w sumie jeśli nie jakiś stary i przeciążany, to powinien dać radę) oraz napisz dokładnie jaka to jest kostka ta 4 GB-owa - wyjmiesz dwójkę (a być może uda się sprzedać i lekko zwiększyć budżet) i w tych 6 stówkach może znajdziemy jeszcze miejsce dla drugiej kości 4 GB, aby latały w dualu.

wtedy może zastanowisz się nad czyms takim (ceny allegro):

i5-4460 ~ 370 zł (4590 jest za ~430)

jakaś płyta b85 (możesz tańszą, jakąś h81) ~ 150-180

kostka ramu 4 GB (zależy jakąTy już masz) 50-80zł

Edytowane przez mrcszyman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi