JeroG Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 (edytowane) Witam mam problem grałem sobie i nagle zaczeło mi śmierdzieć z komputera spalonym plastikiem i odkryłęm że to jakiś mały czarny kwadracik niewiem co to jest czy bezpieczyk czy cos waznego? narazie komputer chodzi i gram ale boje sie ze cos sie moze stac jak dorzuce karte graficzna bo narazie gram na samym procku // wyjąłem tą wtyczke (chyba ledy od radiatora) ale jak przycisnąłęm palcem to poparzyłem go, dosłownie wypalilo mi dziurę w skorze, jak czyms kolwiek tam przycisne to wypala i iskrzy a to nie dobrze // zapomniałęm tego napisac ale na poczatku jak to sprzwdzalem to cos wycieklo z tego malutkiego kwadracika wytarlem to palcem Edytowane 25 Grudnia 2018 przez JeroG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 Ten kabel idzie do LED To padł ci sterownik zasilajacy je ( jak nie swiecą ) Diabli wiedża co to za prostokątny element ( kondensator tantalowy albo dioda ) ale raczej tntala bym obstawiał ( czasami tak robią..) Imo teraz płyta z kompa i wymycie tego w IPA i przejrzenie scieżek... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeroG Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 dzięki, co to jest IPA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 Alkohol izopropylowy... nim usuwa się naloty etc z elektroniki .. Ps. Komp wstaje ? Jak led nie świecą to masz winowajce.. odbudować pewnie to by się dało ale laminat pewnie dobrze dostał w tym miejscu więc usunał bym tylko elementy uszkodzone i dał sobie spokój z odbudową podświetlenia ( dobrze wiem jak cieżko odbudowywuje się coś takiego by jeszcze to wyglądalo.. ) 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeroG Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 komp dziala caly czas siedze na nim, ledy mi nie potrzebne wazne zeby w przyszlosci sie nie zrobilo jakies zwarcie i sie nie zrypalo nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...