goral2099 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2019 Witam, trafił w moje łapki HP 6570B z hasłem na BIOS. Ponieważ mam CH341A chciałbym się go pozbyć szybko i skutecznie. A więc potrzebuję zrzutu BIOS z niezabezpieczonego hasłem laptopa lub ewentualnie informacji gdzie w BIOSie znajduje się hasło, co by ręcznie wyedytować obraz. Ktoś pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 Nawet w stronach poświeconych serwisowaniu jest info że : Nie pomagają w usuwaniu haseł z laptopów / ETC.. Więc raczej sam muszisz kominować.. a tak jak myslisz to nie jest tak hop siup.. ja wole otworzyć bramke niż przeskakiwać przez płot ale kto co lubi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) W ten sposób usunąłem hasło z HP 650 G1. Tylko takiego lapka mam w domu swojego, więc z niego zrzuciłem obraz i wkleiłem odpowiednie fragmenty do obrazu z hasłem - 15 min roboty i po sprawie. Bez zmieniania nr seryjnych itp. Wszystko zostało z oryginału. A jak otwierasz bramkę, żeby przez płot nie skakać? :) Edytowane 23 Stycznia 2019 przez goral2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...