Gość igrok Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Mam zasilacz 300w i planuj dodac do niego kilka rzeczy i zastanawiam sie czy to czasem nie za duzo? Mam juz cos takiego- a2000 2x cdrom,2x hdd w tym jeden z coolerem... planuje dolaczyc 2 zimne katody i 2 wentylatory... czy to nie za duzo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Napisz jaki masz config ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 zalezy jaki to zasilacz....jesli codegen to predzej czy pozniej pewnie pojdzie z dymem,jesli jakis markowy to spokojnie pociagnie i wiecej sprzetu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENO Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 http://www.republika.pl/kalkulator_oc/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Ten kalkulator cos bez sensu jest, wyliczyl mi ze powinienem miec zasilacz 1930 WATT :-) :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 zalezy jaki to zasilacz....jesli codegen to predzej czy pozniej pewnie pojdzie z dymem,jesli jakis markowy to spokojnie pociagnie i wiecej sprzetu. j.w. zalezy "od kogo" masz ten zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 ee codegeny są xtra odpalilem na 250 W epoxa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 a podniesz Vcore do 1.85V :) :twisted: BURN BABY, BURN :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 a podniesz Vcore do 1.85V :) :twisted: BURN BABY, BURN :twisted: i pewnie nie tylko zasilacz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 wg tego kalkulatora to spoko (procesor podalem 1.7, mam athlona 2000).. config: a2000xp, 512 ram 333, gb7vax, cdrom, cdrw,gf4 4200, 40gb caviara, kieszen na drugi dysk z coolerem, na procesorze jakis standardowy wiatrak... dzis dodalem wiatrak manhatana- maly 60mm do wdmuchiwania powietrza, podlaczylem go do plyty gl i zimna katode... zasilacz mam jakis polski, pisze na nim megabajt itle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 wg tego kalkulatora to spoko (procesor podalem 1.7, mam athlona 2000).. config: a2000xp, 512 ram 333, gb7vax, cdrom, cdrw,gf4 4200, 40gb caviara, kieszen na drugi dysk z coolerem, na procesorze jakis standardowy wiatrak... dzis dodalem wiatrak manhatana- maly 60mm do wdmuchiwania powietrza, podlaczylem go do plyty gl i zimna katode... zasilacz mam jakis polski, pisze na nim megabajt itle... smiem twierdzic ,ze jak zaczniesz krecic procka poczujesz jeden wielgasny smrodek z tego megebajt'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 megabajt = codegen albo i gorzej... mnie megabajt kidysopuscil, niestety zabierajac z soba procka (cudowny tb 1333) wiecod tego czasu staram sie miec cos lepszego.... w sumie porzez pare miesiecy zuzylem zaislacze za3x80 pln i w koncu jade na czesku360... chyba sie oplaci.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 czyli co radzicie? wymienic zasilaczn na np 350 luv wiekszy czy moze na inna firme? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 czyli co radzicie? wymienic zasilaczn na np 350 luv wiekszy czy moze na inna firme? nalepiej jakbys sobie sprawil Chieftec'a 360W,ale jak szkoda Ci tyle kasiory to powinnienes byc zadowolony z tego : http://www.4max.pl/produkt.asp?g=38&gg=21&id=64 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 nie szkoda poprostu "nie ma kasy na kielbasy" :( dzieki za fajnego linka pomysle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 na stronie www.chieftec.pl jest 300W Chieftec, jest cichszy od HuntKeya 300W i wydajniejszy - lepiej trzyma napięcia nie mogę tego powiedzieć o moim Qtecu 400W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Na Allegro znajdziesz Fortronka od Haszyda cena wywolawcza 80, zadzwon do kolesia umow sie na jakas tam cene ktora Ci odpowiada i bedziesz mial calkiem fajny zasilacz za male pieniadze.......... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 czyli co radzicie? wymienic zasilaczn na np 350 luv wiekszy czy moze na inna firme? nalepiej jakbys sobie sprawil Chieftec'a 360W,ale jak szkoda Ci tyle kasiory to powinnienes byc zadowolony z tego :http://www.4max.pl/produkt.asp?g=38&gg=21&id=64 _Vip_ ten link co dałeś to do Foxconn-Deer 400W :?: Nie jestem 100% pewien ale z tego co pamiętam co na tym forum ludzie mówili, to ta zasiłka to chyba jednak loteria i za 139zeta + przesyłka to chyba można coś lepszego znaleść Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 czyli co radzicie? wymienic zasilaczn na np 350 luv wiekszy czy moze na inna firme? nalepiej jakbys sobie sprawil Chieftec'a 360W,ale jak szkoda Ci tyle kasiory to powinnienes byc zadowolony z tego :http://www.4max.pl/produkt.asp?g=38&gg=21&id=64 _Vip_ ten link co dałeś to do Foxconn-Deer 400W :?: Nie jestem 100% pewien ale z tego co pamiętam co na tym forum ludzie mówili, to ta zasiłka to chyba jednak loteria i za 139zeta + przesyłka to chyba można coś lepszego znaleść mialem ten zasilaczyk i jak na swoja cene jest bardzo OK,ciagnal caly moj sprzet bez problemowo do czasu ustawienia synchro fsb240 za taka kasejest to jeden z najlepszych zasilaczy/jak nie najlepszy poszukaj troche...bo duzo na temat tej zasilki pisalem na forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 czyli co radzicie? wymienic zasilaczn na np 350 luv wiekszy czy moze na inna firme? nalepiej jakbys sobie sprawil Chieftec'a 360W,ale jak szkoda Ci tyle kasiory to powinnienes byc zadowolony z tego :http://www.4max.pl/produkt.asp?g=38&gg=21&id=64 _Vip_ ten link co dałeś to do Foxconn-Deer 400W :?: Nie jestem 100% pewien ale z tego co pamiętam co na tym forum ludzie mówili, to ta zasiłka to chyba jednak loteria i za 139zeta + przesyłka to chyba można coś lepszego znaleść owszem zdarzaly sie takie opinie ale na ogol ten zasilacz ma bdb opinie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 jak sie kto boi to do haszyda na allegro :) po fortrona - to na 100% bedzie warte swojej ceny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_bn Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 hmmm ja mam codegen 300W i on utrzymuje procka 1.85v, 4 wentylatory 12v na grafice, nagryware, hdd, wentyl na procku i jeszcze standardy jak modem, grafa, ddrki i spoko dziala:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 moze taka udana sztuka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 hmmm ja mam codegen 300W i on utrzymuje procka 1.85v, 4 wentylatory 12v na grafice, nagryware, hdd, wentyl na procku i jeszcze standardy jak modem, grafa, ddrki i spoko dziala:) podaj napicia i odchylki moze faktycznie trafiles na dobry egzemplarz bo i takie sie zdarzaly Kaeres ma codegena 400W i tez sobie chwali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_bn Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Jakie odchylki mam ci podac? sorka ale niewiem coto jest:) mam 4 wentylatory na grafie na 12v do tego na procku 12v , chlodzacy dysk na 12v do tego nagrywara i hdd (one chyba na 12v:) ddr 2,500v agp 1,500v cpu 1,852v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 chodzi o to jaie masz wahania napiec - szczegolnie stosunek kompa w spoczynku do kompa obciazonego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Jakie odchylki mam ci podac? sorka ale niewiem coto jest:) mam 4 wentylatory na grafie na 12v do tego na procku 12v , chlodzacy dysk na 12v do tego nagrywara i hdd (one chyba na 12v:) ddr 2,500v agp 1,500v cpu 1,852v tak jak napisal ayem odhylki czyli wahania napiec inaczej napiecia w idle i w full load pozdro Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 a jak to mozna sprawdzic :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 1. wlaczasz kompa i winde 2. instalujesz MOtherBoard Monitora 3. w opcjach wlaczasz zapis danych do pliku co 30sek - i odpalasz prime - po resecie patrzasz do pliku i widzisz ja cioi sie wahaly napiecia (od miniimum do max) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 a chyba ze tak... nieznalem tego programu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...