evilmg Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2019 Witajcie! Pewnie już z milion razy czytaliście coś podobnego. Obecnie siedzę sobie na takiej konfiguracji: CPU: i5-4460 MOBO: Gigabyte GA-B85M-D3H RAM: Ballistix Ballistix Sport, DDR3, 8 GB,1600MHz, CL9 GPU: Gigabyte Radeon R9 280 OC 3GB (384Bit) a wszystko na zasilaczu FSP/Fortron HYPER 500W. I podstawowe pytanie - da się to jeszcze reanimować? Myślałem nad dołożeniem ramu i wymianą karty graficznej, ale mam wrażenie, że to już trochę łatanie problemu na agrafki. Zostaje jeszcze niby opcja stopniowej wymiany wszystkiego, ale w takim wypadku od czego w ogóle zacząć? Ah, do czego używam PC? Głównie gry mmo, najczęściej odpalam Final Fantasy XIV, gdzieś tam kurz zbiera jeszcze WoW, no i... nadchodzący Cyberpunk nie wygląda źle :P W sumie nie interesuje mnie wyciskanie ultra detali z AAA, ale miło byłoby zmieścić się w średnio-wysokich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2019 Stopniowo nie ma opcji, jedynie kartę graficzną możesz wymienić bez ruszania wszystkiego innego. Napisz ile chciałbyś wydać, bo nie wiemy co Ci zaproponować. Wstepnie GTX 1660 Ti lub RTX 2060. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2019 KFA2 GTX 1660 za 970 zł w xtreem.pl Gigabyte GTX 1660 za 1029zł w morele.net Albo Palit RTX 2060 Gaming OC za niecałe 1600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2019 (edytowane) dobrze by było Core i7-4790 wrzucić ram 2x 4GB? ssdeka masz? Edytowane 16 Maja 2019 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evilmg Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2019 (edytowane) Kusi mnie żeby się szarpnąć na tego rtxa, ale zastanawiam się jak on z leciwym przecież prockiem będzie działał... Tak, ram to dwie kostki po 4GB. Zastanawiałem się nad dodaniem im kolegów, bo mobo ma jeszcze 2 sloty. Cholera, o ssdeku nie pomyślałem nawet szczerze mówiąc. Będę musiał się trochę zagłębić w temat. Edytowane 16 Maja 2019 przez evilmg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2019 Napisz ogółem jaki masz budżet bo może uda się od razu złożyć komplet płyta + proc + ram + gpu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...