Skocz do zawartości
evilmg

Upgrade i5 4460

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Pewnie już z milion razy czytaliście coś podobnego. Obecnie siedzę sobie na takiej konfiguracji:

CPU: i5-4460

MOBO:  Gigabyte GA-B85M-D3H

RAM:  Ballistix Ballistix Sport, DDR3, 8 GB,1600MHz, CL9

GPU:  Gigabyte Radeon R9 280 OC 3GB (384Bit)

a wszystko na zasilaczu FSP/Fortron HYPER 500W.

I podstawowe pytanie - da się to jeszcze reanimować? Myślałem nad dołożeniem ramu i wymianą karty graficznej, ale mam wrażenie, że to już trochę łatanie problemu na agrafki. Zostaje jeszcze niby opcja stopniowej wymiany wszystkiego, ale w takim wypadku od czego w ogóle zacząć? 

Ah, do czego używam PC? Głównie gry mmo, najczęściej odpalam Final Fantasy XIV, gdzieś tam kurz zbiera jeszcze WoW, no i... nadchodzący Cyberpunk nie wygląda źle :P W sumie nie interesuje mnie wyciskanie ultra detali z AAA, ale miło byłoby zmieścić się w średnio-wysokich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kusi mnie żeby się szarpnąć na tego rtxa, ale zastanawiam się jak on z leciwym przecież prockiem będzie działał...

Tak, ram to dwie kostki po 4GB. Zastanawiałem się nad dodaniem im kolegów, bo mobo ma jeszcze 2 sloty.

Cholera, o ssdeku nie pomyślałem nawet szczerze mówiąc. Będę musiał się trochę zagłębić w temat.

Edytowane przez evilmg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi