Skocz do zawartości
hoszin

Karta graficzna do procesora i5 4570

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Michikun napisał:

Jaki masz monitor, w jakiej rozdzielczości planujesz grać, jaki masz zasilacz no i jakie tytuły chcesz ogrywać.

Monitor 24 1920x1080, zasilacz dobry ale nie pamiętam teraz, gry raczej world od Warcraft ale w jakieś nowsze też czasem pogram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh.. właśnie miałem robić upgrade.. ale jak porównałem tego proca z AMD 2600 to nie specjalnie opłaca mi się zmiana platformy.. a komp ma już 7 lat... szukam sprawnej płyty 1150.. i chyba zostaję na tym co mam..

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-4570-vs-AMD-Ryzen-5-2600/2770vs3955

Grafiki do tej pory nie miałem i właśnie chyba sobie dokupię 1660.. albo 1660 ti

Edytowane przez lubmich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, lubmich napisał:

heh.. właśnie miałem robić upgrade.. ale jak porównałem tego proca z AMD 2600 to nie specjalnie opłaca mi się zmiana platformy.. a komp ma już 7 lat... szukam sprawnej płyty 1150.. i chyba zostaję na tym co mam..

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-4570-vs-AMD-Ryzen-5-2600/2770vs3955

Grafiki do tej pory nie miałem i właśnie chyba sobie dokupię 1660.. albo 1660 ti

Ja tam bym na twoim miejscu zmieniał :) 

Ryzen 2600/2700/3600

Płyta na B450

16GB DDR4 3000Mhz

i różnica by była spora w porównaniu do tego i5-4570 :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e... jak samo się nie wysypie to wydanie 200-300zł na używana płytę.. a 1500 na nowy zestaw za 15% przyrostu w 1 wątku...

Jeszcze jak bym mógł ram zostawić.. a tak 16GB już mam..

szkoda, że nie ma nowych płyt 1150 z gwarancją..  bo tak to jakaś tam loteria, niestety coś te płyty ostatnio strasznie się sypią..

Renderuję sporo zdjęć... ale i tak wolniej robię ustawienia niż się renderuje... więc tu nic mnie nie zmieni..

Edytowane przez lubmich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, lubmich napisał:

e... jak samo się nie wysypie to wydanie 200-300zł na używana płytę.. a 1500 na nowy zestaw za 15% przyrostu w 1 wątku...

szkoda, że nie ma nowych płyt 1150 z gwarancją..  bo tak to jakaś tam loteria, niestety coś te płyty ostatnio strasznie się sypią..

Renderuję sporo zdjęć... ale i tak wolniej robię ustawienia niż się renderuje... więc tu nic mnie nie zmieni..

Tego się tak nie da przeliczyć :) w 1 wątku powiadasz, no tylko ten intel ma 4 wątki, a ryzen 2600 ma już tych wątków 12 :) Mówisz 200-300zł na używaną płytę. Na B450 kupisz doskonałą nową płytę za 360zł, a solidną, żeby nie powiedzieć dobrą za 275zł. To sprzedaj swojego procka, jak dobrze poszukasz to kupisz w sklepie Ryzena 2600 za 550zł. W zasadzie później jedynie dorzucasz do pamiątek i masz fajny, nowy sprzęt na długiej gwarancji bez ryzyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi