Skocz do zawartości
crux

O co tu chodzi??? xp 1700+ z radeonem 9100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam cholernie dziwny problem ktory teoretycznie nie powienien miec miejsca. Mam sprzet jak w podpisie tylke ze w tej chwili radeon 9100L powercolor. Mam go od 2 dni i zaraz po instalacji karty na system w ktorym byla riva TNT w 3dmark 2001 SE bylo 7600pkt. Pomyslalem ze skoro na "brudnym" systemie jest tyle to ile bedzie na czystym? A tu zonk!!! 7100!!! Skad? Dlaczego? Nie moge tego zrozumiec. Stery i ustawienia sa identyczne na obu "podejsciach". Unreal tournament 2003 tez teraz dziwnie zwalnia i to w totalnie dziwnych momentach. Trace juz cierpliwosc!!! Pomocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i wiecej raczej nie bedzie - ten radek to raczej kicha, i tyle.

idź sie koleś utop bo drażnią mnie takie wypowiedzi

No bo ma racje !!!

Ile bys chcial z 1433mhz i radeona jeszcze L ???

A to, ze nagle zrobilo sie mniej po reinstalacji to po prostu tylko sterowniki.

Roznie to bywa. Czasami nawet wazna jest kolejnosci ich instalacji. DX przed lub po instalacji sterow do karty czy nawet przed instalacjia najnowszych sterow do plyty.

Trzeba naprawde poznac swoj komputer aby wiedziec jak zoptymalizowac go do osiagniecia najlepszego wyniku w 3dmarku.

Pocieszajace jest jedynie to, ze w grach nie bedzie widac roznic (chyba, ze tutaj sie diametralnie myle co do radeona).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma racje ze nic wiecej nie bedzie chyba ze procka podkreci, ja na hercu mialem ok 8000 z malym hakiem jak proca wykrecilem na 2,1GHz to dochodzilo do 9000 a jak grafe lekko jeszcze podkrecilem bo nieszla za wysoko to mialem ok 9500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko jedenej rzeczy nie rozumie jakim cudem z tnt2 wyciągnołeś 76003Dmarków, przecież to niemozliwe.

vespereq opanuj się bo jednyne co natym forum piszesz to wypowiedź w stylu Ati rządzi (rulez pewnie nie na pisałeś bo angielski trudny język)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh tez tak myslalem jak ty ale skumalem o co mu chodzi

on bez reinstalki systemu po wyjeci karty TNT i wlozeniu radka mial 7600

a jak walnal reinstalke wynik mu spadl do 7100 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i wiecej raczej nie bedzie - ten radek to raczej kicha, i tyle.

idź sie koleś utop bo drażnią mnie takie wypowiedzi

Ton tej wypowiedzi przemilcze.

Chciałem krótko uciać dyskusję bo problem jest oczywisty. Crux pobawi sie jeszcze troche kompem, pomajstruje przy sterach, moze troche pokreci i bedzie mial te swoje prawie 8K w 3dm2k1 - tylko ze to i tak o niczym nie swiadczy - bo karta jest slaba, i tyle. Kicha.

ps. jakos sie nie moge powstrzymac: kolesiem to ja moge byc ale jak sie piwa razem napijemy (i napewno nie jest to propozycja!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko jedenej rzeczy nie rozumie jakim cudem z tnt2 wyciągnołeś 76003Dmarków, przecież to niemozliwe.

vespereq opanuj się bo jednyne co natym forum piszesz to wypowiedź w stylu Ati rządzi (rulez pewnie nie na pisałeś bo angielski trudny język)

Ty też się uspokuj, bo nieznasz tego gościa osobiście i wątpie zebyś ty znał angielski perfekt (czasem rodowitemu anglikowi zdarzy się pomylić).

BTW: każdy moze się pomylić :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra skoro jesteśmy przy radeonach to powiedzcie czemu ja mam ok 7500ptk. Na XP1700+, k7s5a, 256 TwinMOS 266 i radku 9100 sapphire (pełnym). ? system swierzo zainstalowany, sterowniki najnowsze, na tych samych mój kumpel wyciąga blisko 10k ptk z tym że on ma mocniejszego proca, mimo wszystko myślę ze te 9k mi sie nalezy z takiego sprzętu, wkońcu to niemożliwe zeby płyta główna ECS'a tak spowolniała wszystko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

ja mam 9700 pkt na niepodkręconym procku, niepodkręconej grafie

a jak procek pójdzie na 166*12 i grafa 300/600 to wynik 11900 pkt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra skoro jesteśmy przy radeonach to powiedzcie czemu ja mam ok 7500ptk. Na XP1700+, k7s5a, 256 TwinMOS 266 i radku 9100 sapphire (pełnym). ? system swierzo zainstalowany, sterowniki najnowsze, na tych samych mój kumpel wyciąga blisko 10k ptk z tym że on ma mocniejszego proca, mimo wszystko myślę ze te 9k mi sie nalezy z takiego sprzętu, wkońcu to niemożliwe zeby płyta główna ECS'a tak spowolniała wszystko...

jak juz pisalem sprawdz czy masz wszystko nastawione na najwieksza wydajnosc a nie na najlepsza jakosc, poczytaj troche na forum o 3dmarkach i radkach 9100/8500 jest w ch..... i troche

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 9700 pkt na niepodkręconym procku, niepodkręconej grafie

a jak procek pójdzie na 166*12 i grafa 300/600 to wynik 11900 pkt

to nie ten topic o 3dmarkach o nvidii byl zalozony osobno jak tu zaraz kazdy sie zwali i bedzie sie swoimi 3dmarkami chwalil to zrobi sie burdel wiec dawaj posty w odpowiednich miejscach dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Nie moglem przeczytac waszych odp do tej chwili ale wpadlem co bylo problemem. Tak jak tu panowie pisali sterowniki i ich odpowiednia kolejnosc. Najpierw stare w tym wypadku z plyty z kompletu a nastepnie najnowsze catalist 3.6. Teraz mam 7700pkt i wszystkie gry tez juz ok. Jednak co karta (producent) to inna historia. Kiedys mialem 3Dfx, pozniej nvidia a teraz Ati.

Sprawdzalem jak sie podkreca tego radeona 9100L i dosc slabo. Max co mi sie udalo bez zadnych arfe.... (cos tam) to 250/370@265/430. Przy procku 1700+@1900+ mam 8400pkt.

Dzieki za wszystkie odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...