Skocz do zawartości
Krzysztofff

obudowy chieftec

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc mam pytanie czy znacie jakies slabe strony albo minusy tej obudowy Chiefteca.

http://www.chieftec.pl/colorwx/TX-10SL-D.jpg

jest w roznych kolorach ale to nie ma znaczenia:)

do tego dam 3 wentylatory 80mm CoolerMaster DAF-S81

chyba ze mozeciecie polecic jakies inne tylko w rozsadnej cenie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skandalem w takiej budzie jest jedna rzecz... na podstawie swoich doswiadczen.

aby wlozyc nowy naped 5,25 nalezy zdjac przedni panel... o ile zdjac lewy boczek jest stosunkowo latwo jesli ktos nie przykrecil a jedynie zamknal lichym zameczkiem, to jeszcze trzeba zdjac prawy boczek i umiejetnie paluchami odgiac zaczepy mocujace przedni panel zeby ich nie polamac... troche uciazliwe ;] ale no chyba rzadko sie wklada nowe urzadzenia 5,25 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wybrał DX01-BD 430zł ale to już kwestia gustu bo poza wyglądem tego przodu niczym się nie różni od tego TX10SL... a tak ogólnie to dołożyłbym 50zł i zainwestował w Big Towera np DA01-BD mam i sobie chwalę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wybrał DX01-BD 430zł ale to już kwestia gustu bo poza wyglądem tego przodu niczym się nie różni od tego TX10SL... a tak ogólnie to dołożyłbym 50zł i zainwestował w Big Towera np DA01-BD mam i sobie chwalę :)

tez mam ten model :

jedyny minus chifa to brak wysywanej tacki na mobo oraz dla niektorych brak panelu z przodu na usb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skandalem w takiej budzie jest jedna rzecz... na podstawie swoich doswiadczen.

aby wlozyc nowy naped 5,25 nalezy zdjac przedni panel...

:?: jak to :?:

:?: po co :?:

ja wkladalem do 2 Chieftecow i do mojego Anteca napedy 5.25 bez zdejmowania przodu - przeciez po to sa te sanki zeby sie nie pireniczyc za duzo z napedami

a moze chodzio ten konkretny model Chiefteca :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Benek:

1. dokładnie mówię tu o MA01-WD, trzeba zdjąć panel przedni aby zamontować napęd 5,25 :)

2. W AX-01-SLD po bokach zaślepek są dziury jakby na palce i tam bez zdejmowania przodu wsuwa się napędy 5,25. W nowszych modelach chiefteca te dziury chyba są już w każdym modelu, z tego co zwietrzyłem na zdjęciach :]

Krzysztof:

1. Nie ma kłopotu z montowaniem wientyli 80x80mm,

2. Tak zarówno MA01-WD i AX-01-SLD mają dziury na wentyl>AGP

3. Nie sądze aby była typowo ATXowa obudowa lepsza niż chieftecowaty bigtower - choć dla mnie jest nieco zamały :) za dużo mam kabli w środku

4. Ideałem jest obudowa leżąca, szeroka, taką jaką ma np. IBM eServer xSeries jakikolwiek model, 255/285 czy inne. Mam taką w robocie - coprawda trzeba by przerabiać troszkę na ATX ale jest to ideał jak dla mnie :] No ale do domu taką skrzynie to troche przesada

5. Pisząc o budzie chiefteca nie wspomniałem że odradzam zakup wersji alu AX-01-SLD - to samo stalowe będzie lepsze - czemu imho ? - szukaj kiedys pisałem.

Chieftec jednakże w obudowach nowych - BX chyba zmienił projekt wewnętrzny bo imo jest jakiś tak pokaszaniony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego że wśród chiefteców jest dosyć duża standaryzacja... boczki, przody - praktycznie od resellera zależy co zamówi, więc moze się zdarzyć że jest buda z drzwiczkami z wentylkiem którego przy prokejcie nie było...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swoje budy kupowaliscie w chieftec.pl czy gdzies indziej?? bo w poniedzalek chce sobie zamowic black dragona na stronce i mam nadzieje ze nierobie glupoty :D cena 499zl - w planach mam zamienic zasilke na 420W - nie wim jeszcze tez ile za przesylke :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

benek:

czy ja wiem jaki on stary. zwykły matrix bigtower... cs601 jak się patrzy :] zresztą aluminiowy ch to też w sumie nie licząc przedniego panelu w środku jednakowy... ale jednak już wsunąć 5,25 się da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja np. nei chciał bym mie chcyba takiej obudowy :> Poaptrz ile ma miejsc do montarzu wentylaorów taki chieftec, w sumie wystarczajaco duzo :? A jeszcze takie "śmigłowce " umiescic na dachu to koniec swata ;)

Obecne rozwiazanie jest chyba najlepsze :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"od przybytku głowa nie boli" a ja i tak głuchy jestem przez crystal orba i mój procowy cooler a fajnie ak dać 6x120 na dole karzdy 100CMF i poduszkowiec sie zrobi jak bedom dmuchały. A pytanie z innej beky wiecie gdzie można kupić koszyczki na wentyle 80,92,120 wogule jest coś takiego osobno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...