Krzysztofff Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Czesc mam pytanie czy znacie jakies slabe strony albo minusy tej obudowy Chiefteca. http://www.chieftec.pl/colorwx/TX-10SL-D.jpg jest w roznych kolorach ale to nie ma znaczenia:) do tego dam 3 wentylatory 80mm CoolerMaster DAF-S81 chyba ze mozeciecie polecic jakies inne tylko w rozsadnej cenie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 co wy kurde widzicie w tej budzie????? bleeeee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofff Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 to jaka polecisz w cenie to 450 zl ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 bylo juz kilka tematow o budach np miss obudowy tam byly fajne ta moze ma fajną zasiłke ale mnie osobiscie sie nie podoba, ale to ty sie bedziesz na nią gapił nie ja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 skandalem w takiej budzie jest jedna rzecz... na podstawie swoich doswiadczen. aby wlozyc nowy naped 5,25 nalezy zdjac przedni panel... o ile zdjac lewy boczek jest stosunkowo latwo jesli ktos nie przykrecil a jedynie zamknal lichym zameczkiem, to jeszcze trzeba zdjac prawy boczek i umiejetnie paluchami odgiac zaczepy mocujace przedni panel zeby ich nie polamac... troche uciazliwe ;] ale no chyba rzadko sie wklada nowe urzadzenia 5,25 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofff Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 i to jest jedyny minus jaki widzisz? A jak z montowaniem wentyaltorow nie ma problemu ? ta wersja co masz to ma odrazu dziure na bocznej scnianie na wentylator boczny ? Sadzisz ze w tej ceni sa inne lepsze obudowy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Ja bym wybrał DX01-BD 430zł ale to już kwestia gustu bo poza wyglądem tego przodu niczym się nie różni od tego TX10SL... a tak ogólnie to dołożyłbym 50zł i zainwestował w Big Towera np DA01-BD mam i sobie chwalę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Ja bym wybrał DX01-BD 430zł ale to już kwestia gustu bo poza wyglądem tego przodu niczym się nie różni od tego TX10SL... a tak ogólnie to dołożyłbym 50zł i zainwestował w Big Towera np DA01-BD mam i sobie chwalę :) tez mam ten model : jedyny minus chifa to brak wysywanej tacki na mobo oraz dla niektorych brak panelu z przodu na usb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 skandalem w takiej budzie jest jedna rzecz... na podstawie swoich doswiadczen. aby wlozyc nowy naped 5,25 nalezy zdjac przedni panel... :?: jak to :?: :?: po co :?: ja wkladalem do 2 Chieftecow i do mojego Anteca napedy 5.25 bez zdejmowania przodu - przeciez po to sa te sanki zeby sie nie pireniczyc za duzo z napedami a moze chodzio ten konkretny model Chiefteca :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Benek: 1. dokładnie mówię tu o MA01-WD, trzeba zdjąć panel przedni aby zamontować napęd 5,25 :) 2. W AX-01-SLD po bokach zaślepek są dziury jakby na palce i tam bez zdejmowania przodu wsuwa się napędy 5,25. W nowszych modelach chiefteca te dziury chyba są już w każdym modelu, z tego co zwietrzyłem na zdjęciach :] Krzysztof: 1. Nie ma kłopotu z montowaniem wientyli 80x80mm, 2. Tak zarówno MA01-WD i AX-01-SLD mają dziury na wentyl>AGP 3. Nie sądze aby była typowo ATXowa obudowa lepsza niż chieftecowaty bigtower - choć dla mnie jest nieco zamały :) za dużo mam kabli w środku 4. Ideałem jest obudowa leżąca, szeroka, taką jaką ma np. IBM eServer xSeries jakikolwiek model, 255/285 czy inne. Mam taką w robocie - coprawda trzeba by przerabiać troszkę na ATX ale jest to ideał jak dla mnie :] No ale do domu taką skrzynie to troche przesada 5. Pisząc o budzie chiefteca nie wspomniałem że odradzam zakup wersji alu AX-01-SLD - to samo stalowe będzie lepsze - czemu imho ? - szukaj kiedys pisałem. Chieftec jednakże w obudowach nowych - BX chyba zmienił projekt wewnętrzny bo imo jest jakiś tak pokaszaniony... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofff Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 a jakie wiatraki 80x80 mm montujecie tam czy COOLER MASTER DAF-S81 to dobry wybor? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofff Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 a i jeszcze jedno http://www.chieftec.pl/colormx/DX-01B-D.jpg na zdjeciu nie ma dziuru na boczny wentylator....ale pisze ze w opcji jest..juz poruszalem ten temat ...i dostalem odpowiedze ze kazda z tych skryznek ma z boku ...ale to czemu na zdjeciu nie ma tego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 dlatego że wśród chiefteców jest dosyć duża standaryzacja... boczki, przody - praktycznie od resellera zależy co zamówi, więc moze się zdarzyć że jest buda z drzwiczkami z wentylkiem którego przy prokejcie nie było... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 swoje budy kupowaliscie w chieftec.pl czy gdzies indziej?? bo w poniedzalek chce sobie zamowic black dragona na stronce i mam nadzieje ze nierobie glupoty :D cena 499zl - w planach mam zamienic zasilke na 420W - nie wim jeszcze tez ile za przesylke :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofff Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 to gdzien najlepiej zamowic obudowe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 jak na moj rozum to chyba chieftec.pl bedzie oki - w sklepach nie widzialem taniej niz te 499zl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Ja u nich kupowałem już dawno dawno temu i nic tylko POLECAM! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Benek: 1. dokładnie mówię tu o MA01-WD, trzeba zdjąć panel przedni aby zamontować napęd 5,25 :) ... a to jest pewnie ten Twoj "stary" Chieftec od Chenming'a :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 jest jeszcze jedna wada, za mało miescja w 'przegrodzie' gdzie jest mobo :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofff Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 a ten zasilacz w tej obudowie jest 360 czy 340 bo na stronie producenta pisze 360 ..ale znalazlem jakis inny servis gdzie pisze 340 ? http://www.chieftec.pl/colorwx/TX-10BL-D.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 hmm z tego co sie oriantuje to nie ma zasilacza chieftec 340W - przeklamanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 benek: czy ja wiem jaki on stary. zwykły matrix bigtower... cs601 jak się patrzy :] zresztą aluminiowy ch to też w sumie nie licząc przedniego panelu w środku jednakowy... ale jednak już wsunąć 5,25 się da Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 hm jak dla mnie chiefteci to ładne obudowy lecz np. ta która dałes a prkład nie podoba mi sie zbytnio :? Te wloty powinny byc wieksze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 ta niebieska z matrixa jest spoko a co do wlotów to powinni dać 1x120 w bocznym i 2x120 na nachu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 no ja np. nei chciał bym mie chcyba takiej obudowy :> Poaptrz ile ma miejsc do montarzu wentylaorów taki chieftec, w sumie wystarczajaco duzo :? A jeszcze takie "śmigłowce " umiescic na dachu to koniec swata ;) Obecne rozwiazanie jest chyba najlepsze :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 "od przybytku głowa nie boli" a ja i tak głuchy jestem przez crystal orba i mój procowy cooler a fajnie ak dać 6x120 na dole karzdy 100CMF i poduszkowiec sie zrobi jak bedom dmuchały. A pytanie z innej beky wiecie gdzie można kupić koszyczki na wentyle 80,92,120 wogule jest coś takiego osobno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 A mogł bys zasnac koło takiej suszarki? :) Jak tak to ostro! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 zdziwisz sie ale musze :D gorzej z papugą bo nie wiem jak to zniesie ale sie przyzwyczaić idzie bo w nocy na kompie siedzi ktoś inny hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 heh chieftec robi tzw optimum - ja bym nie chcial takiego smiglowca - a przeciez mozna sobie dociac do wyboru do koloru :) (wymiaru) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 a czym wycinasz kułka w metalu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...