Pytek Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) Witajcie. Czy ktoś ma realne potwierdzenie że żywotność płyt ASUS jest różna dla serii TUF i PRIME ? Wyczytałem gdzieś w komentarzach że TUF to legendarna jakość i w ogóle och ach. --- Już nie istotne Edytowane 29 Września 2019 przez Pytek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2019 W dniu 27.09.2019 o 15:44, Pytek napisał: Witajcie. Czy ktoś ma realne potwierdzenie że żywotność płyt ASUS jest różna dla serii TUF i PRIME ? Wyczytałem gdzieś w komentarzach że TUF to legendarna jakość i w ogóle och ach. --- Już nie istotne mały odkop ale to już niestety przeszłość, asus tut miały kiedyś pięć lat gwary i dlatego były polecane, w pewnym momencie asus skłócił gwarę do standardowych 3 lat (a nawet jak było 5 lat to część naszych sklepów upierał się przy 3) i od tego czasu czy wybierzesz asusa msi czy asrocka (o ile to nie jest jakiś felerny model bo wszystkim się zdarzają potknięcia), tak wiec najpierw wybierz chipset potem format a potem patrz na sekcje zasilające i wybierz najlepsze na co cie stać 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamonynus Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2019 Pod kątem rozbudowy brałbym MSI B450-A PRO z dopiskiem MAX: https://www.x-kom.pl/p/508076-plyta-glowna-socket-am4-msi-b450-a-pro-max.html Wsadzisz tutaj bezproblemowo od Ryzen 1600, przez Ryzen 2600, aż po Ryzen 3700X. Ta płyta MSI dużo lepiej wypada w testach od Asusów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytek Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2019 Już mam Asusa, dziś odebrałem. Ale dzięki za odzew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 W dniu 3.10.2019 o 11:39, jamonynus napisał: Pod kątem rozbudowy brałbym MSI B450-A PRO z dopiskiem MAX: https://www.x-kom.pl/p/508076-plyta-glowna-socket-am4-msi-b450-a-pro-max.html Wsadzisz tutaj bezproblemowo od Ryzen 1600, przez Ryzen 2600, aż po Ryzen 3700X. Ta płyta MSI dużo lepiej wypada w testach od Asusów. tyle że żadna płyta od msi na x570 nie ma więcej niż 6xsata a w asusach wszystko powyżej x570-plus ma 8 wiec pod kontem rozbudowy asus lepszy, do tego zgodność z pcie 4 (zobacz test gigabyte 2tb pod to złącze), alternatywą dla x570 będą dopiero płyty na b550 ale ich jeszcze na rynku niema (planowo 4 kwartał wiec ogólna dostępność najpewniej w listopadzie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytek Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 Dokładnie jak mówi @robertsup U mnie na 8 portów SATA, 5 jest już podłączonych do zew. kieszeni + 1 na napęd BD i jedna na talerz do backupu. Mam już jeden port tylko wolny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...