Skocz do zawartości
Gość Wintereq

[ANKIETA] Który zasilacz - HuntKey 300W czy Chiefttec 300W

HuntKey 300W czy Chieftec 300W?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. HuntKey 300W czy Chieftec 300W?

• HuntKey 300W
      8
    • Chieftec 300W
      25

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wintereq

Który zasilacz jest według was lepszy pod względem cena/wydajność i cena/cisza, w grę wchodzą zasilacze:

HuntKey 300W

Chiefttec 300W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

no nie dziwcie się, jeżeli była by to ankieta Codegen 300W i Chieftec 300W to wiadomo co :-)

ale HuntKeye też są dobre!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO jesli masz kase na tego chiefteca(mowa tu o nowych zasilaczach) towolal bym dolozyc te 15 zł do CHiefteca 360W .Jezeli nie masz kasy to Huntkey 300W za 112zł bedzie odpowiednim wyborem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

Chieftec 360 kosztuje 196 zeta, a 300W 149 zł :-) jakie 15 zł? :)

btw: Chieftec z tego co wiem jest cichszy, a jak jest z Huntkeyem ile ma dB? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

z tego co pamiętam to za Qteca 400W dałem 130 zeta, gadałem już z gościem na GG ze sklepu by mi wymienili wadliwego Qteca 400W.

gość powiedział, żebym jutro wpadł po Codegena 300W i sprawdzę czy na nim chodzi, jeśli tak to dobrze, jeśli nie to pewnie płyta walnięta. jak coś to powiedziałem mu że chciałbym jeżeli pójdzie i to wina tego Qteca zamienić zasilacz na Huntkeya 300 w lub chiefteca 300w - zależy od dostępności u nich

trochę mnie zdziwiła jego postawa - "przeciez ja tych plyt nie produkuje - taka chciales taka masz". Owszem chciałem, ale to nie moja wina, że akurat moja jest walnięta, gość zasugerował że to ja specjalnie im psuje sprzęt by potem domagać się gwarancji i wymienić na nowy sprzęt, a ja mu mówię że to nieprawda bo nie mam czasu i to jeszcze na wakacjach chodzić i tracić czasu. Jak coś będzie miał do gadania to mu przypomnę niedawną historę sprzed miesiąca kiedy to miałem spięcie i poszły 2 kości RAM, zasilacz, płyta. Oddali nowe wszystko prócz 1 kości RAM i dopłaciłem do interesu 50 zł na DDR333 Specteka. Okazało się potem, że zamiast EPoXa 8K9AI (wersja z LANem - I) dali mi wersję 8K9A. Różnica ceny wynosi 30 zł, ale zgodnie z prawem nie wolno dawać gorszego sprzętu ! nie kłóciłem się, bo gościu powiedział że na 100% musiałem coś robić przy kompie i dlatego się spalił.

ohh, wkurza mnie to, że nie wymieni mi na przykład płyty od ręki tylko chce żebym ją przyniósł (jeżeli zasilacz będzei dobry), ale wtedy stracę 1-2 dni, a jeżeli płyta siądzie? to poczekam 2 tyg. i to jest sztuka i ja stracę czas!

jak coś będzie fikał to nic u nich więcej nie kupie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

upsss sorowa sugerowalem sie cenami z siriusa jeszcze jakies 24h temu roznica w cenie miedzy tymi zasilkami nie wynosila wiecej niz kilkanascie złotych teraz stoja odpowiednio 300W 169 zł 360W 199zł chyba cos poje.bali w cenniku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam bym juz dawno u nich nie qpowal. Musi wymienic Ci plyte jesli okaze sie padnieta, a jak nie to przypomnij mu o czyms takim jak Urząd Ochrony Konsumenta (podobno działa takie ustne ostrzeżenie :D).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

na pewno przypomnę :-)

ważny w zasilce jest też według mnie stabilizator oraz cichość bo mój obecny Dual FAN Gold jest bardzo głośny, a mam cichy wentylator (24 dB)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapewne dostniesz jako Chiefteca 300W cos o symbolu HPC-300-202 wiec to jest to samo co Enlight/HighPower/Sirtec/ThermalTake (choc u TT sa inne symbole) a produkowane przez Sirtec - teraz chyba latwiej bedzie szukac opinni o w/w zasilaczu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

przed chwilą coś się zaczęło dziać, takie jakby buczenie - myślałem że to od głosników ale je wyłączyłem i to nie od nich ;/?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zastanawiam się co kupić:

1) HuntKey HK400-XP Silencer Gold, PFC

2) Chiftec 420W HPC-420-302-DF

Kt óry jest lepszy???

Zależy mi na ciszy, a wydaje mi się, że HuntKey z jednym dużym wiatrakiem będzie cichszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zastanawiam się co kupić:

1) HuntKey HK400-XP Silencer Gold, PFC  

2) Chiftec 420W HPC-420-302-DF

Kt óry jest lepszy???

Zależy mi na ciszy, a wydaje mi się, że HuntKey z jednym dużym wiatrakiem będzie cichszy.

dla mnie chieftec bez dwoch zdan sprawdzona marka zero rpoblemow i idealnie cichy wiem co mowie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...