Skocz do zawartości
tosiaczek

plyta glowna do i5 9400f

Rekomendowane odpowiedzi

witam

pytanie o plyte do i5 9400f - czy ta bedzie ok ? https://allegro.pl/oferta/plyta-glowna-asrock-b360m-pro4-micro-atx-8562737801 (niestety w sklepach brak )czy polecicie jakas inna budzetowa ?

czy plyta wymaga aktualizacji biosu do ww procesora ? jesli tak to co innego taniego polecicie co nie wymaga aktualizacji biosu

nie mam zadnych wymagan co do plyty , zeby dzialala i wykorzystywala w pelni procesor i gpu (1660) , spoko jesli beda 4 sloty na ram (mam narazie 2x8gb 2133mhz) , komputer do grania

obecnie posiadam 6400 + msi b150m bazooka - w wiekszosci nowych gier procesor jest wykorzystywany w 100% i troche nie domaga , wolalbym uniknac zakupu platformy amd

dzieki , pozdrawiam

Edytowane przez tosiaczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procka nie bede podkrecal i zalezy mi na stabilnosci.. amd narazie odpuszczam

co do samej plyty glownej bardzo zalezy mi zeby ktos wyjasnil mi dlaczego ta alba inna plyte warto wziac ... umiem znalezc w necie informacje nt tego jaki czipset obsluguje jakie procesory ale z jakiegos powodu polecane sa plyty z chipsetami b360/365 a nie h310 tj polecil kolega 2 posty wyzej ... dlaczego akurat ten GB ? jakie to ma znaczenie czy kupie ta czy inna plyte glowna z czipsetem b360/365.. co z tymi biosami bo czesto natykam sie z informacja ze dana plyta obsluguje 9 gen intela dopiero po aktualizacji biosu (czego sam nie jestem w stanie zrobic bo nie mam np procka 8 generacji zeby w ogole bios odpalic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i7 do tej plyty bez sensu 6700k (4 rdzenie ) kosztuje ~1000 zł czyli tyle co 9400f (6 rdzeni ) + mobo

czyli b365 niezaleznie od producentra/modelu bedzie ok ?

bo jesli chodzi o to co w 1 poscie to niby tez wspiera wg strony producenta pytanie tylko czy fabrycznie daja taki bios jaki jest wymagany

obraz.thumb.png.dbbf8f91565a4c9745dfebed475aa383.png

Edytowane przez tosiaczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi