defisciak Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 Witam w styczniu mam zamiar kupic nowego kompa glownie pod gry. Budzet +/- 9k na same czesci. Jak oceniacie koszyk, cos zmienic czy git jest? Zastanawiam sie tez nad chlodzeniem na cpu pomiedzy powietrzem a jakims aio typu kraken x72 lub 150i pro. Tutaj koszyk: https://www.morele.net/inventory/info/b7df6d36/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 Po co ci aż 2 SSD ? Nie lepiej 1 ale duży np. 2 TB ? Zamiast A-Daty proponuję brać Corsaira MP510 lub PNY XLR8 CS3030 , nieco lepszy zapis/odczyt , sporo wyższe IOPS R/W i ponad 2,5 x wyższy limit TBW . Zestaw za 9k zł a zasilacz średni , zmienił bym go na Corsiara RMX albo Seasonic Focus Plus , do 9900K + RTX2080 spokojnie starczy dobre 650W . Btw. Jak masz zamiar kupować sprzęt w styczniu to zakładanie w tym momencie tematu jest mało sensowne - do stycznia może się trochę pozmieniać , głównie cenowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2019 (edytowane) 19 godzin temu, defisciak napisał: Witam w styczniu mam zamiar kupic nowego kompa glownie pod gry. szkoda strzępić teraz języka - przyjdź tydzień przed zakupem ps i nie chce mi się tłumaczyć dlaczego i jak wyżej - pomysł z dwoma ssdekami jest z dooopy Edytowane 16 Listopada 2019 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...