Jabar83 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Witam. Chcę lupić laptopa z jaknajbardziej opłacalnym układem w tej cenie. Liczę na wysoką wydajność, matryca 120 hz jest zbędna bo i tak laptka podłacze do TV w sigu czyli Samsunga. Najważniejsze co mi zależy to na ciszy i jak najmniejszym throttlingu. W obecnym Asusie to występuje czasem i jest irytujące. Wiem że można zmniejszyć napięcia (tak ? ). Wiadomo 7000 zł to też nie jest nie wiadomo co, ale dobrze jakbym zagrał w coś w 4K na tym lub w 2,5K w takie tytuły jak Resident Evil 3 czy death stranding który ma się pojawić niedługo. Nie zależy mi też na jakiś bajerach. W ogóle nie musie to być gamingowy laptop tylko z dobrym prockiem i chłodzeniem i przystępnym GPU. Laptop cały czas będzie podłączony do TV jak wspomniałem. Osobna klawiatura i myszka więc wiadomo .Ma mi to zastąpić PC ogólnie. :) Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2020 Nie myślałeś o jakimś rozwiązaniu z eGPU?Może pojawią się modele notebooków z Ryzenami 4000 i portem thunderbolt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santi_vergil Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2020 Wybacz ale muszę zadać to pytanie :p a dlaczego nie PC ? Za tą cenę dostaniesz sprzęt który da radę 4k i magicznym 60+ fps'om.... Wracając do laptopa jak sam zauważyłeś 7k to nie jest niewiadomo co jest jeśli mówimy oczywiście o laptopie za te pieniądze ... Mimo wszystko w laptopach za okolo 6 tysięcy znaleźć można rtx 2060 szybka pamięć ram 16 GB i 6 rdzeniowy procesor o przyzwoitych zegarach, problemem będzie odprowadzanie ciepła, sprzęt o takiej mocy potrzebuje naprawdę wydajnego układu chłodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2020 Również zadałbym to pytanie, czemu nie PC. Nawet w mATX. Jeżeli chodzi o laptop, to celuj w RTX2070. HP OMEN 17 i7-9750H/16GB/512 RTX2070 144Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2020 Nie chce PC po prostu. Bo mam 2 mieszkania to raz, a dwa wolę mobilność. No i trzy to że wyrosłem z PC. Głównnie mieszkam w jednym miejscu ale zdarza mi się robić wypady tygodniowe w innym domu. Więc tyko laptop. Mam matę chłodzącą i ta coś daję. Ew moge do 8K dociągnąć. Nie zależy mi na ledach i bajerach. Nawet ten brak ciszy zniosę lub użyję słuchawek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2020 Tutaj w specyfikacji nie wiele się zmieni. Ewentualnie pomyśl nad konsolą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2020 Jak jeszcze nie kupiłeś, to laptop HP Omen z kartą RTX2070 w najnowszej wersji otrzymał matrycę 240Hz. HP OMEN 17 i7-9750H/16GB/512 RTX2070 240Hz HP OMEN 17 i7-9750H/16GB/512/Win10x 1660Ti 144Hz W dobrej relacji ceny do wydajności jest wersja z kartą graficzną 1660Ti. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba.katny Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 Cześć, w Twoim przypadku poleciłbym dwa modele: https://www.x-kom.pl/p/540241-notebook-laptop-156-asus-rog-zephyrus-m-i7-9750h-16gb-512960-black.html https://www.x-kom.pl/p/509327-notebook-laptop-156-asus-rog-strix-g-i7-9750h-16gb-512.html Obie propozycje są do siebie zbliżone, ale wykonanie i wydajność w tej cenie będzie najlepsza. Wspomniałeś o mobilności, sprzęty ważą około 2-2,5 kg do tego są na prawdę dobrze wykonane. Asusy to jedne z chłodniejszych laptopów dzięki czemu zyskasz na żywotności sprzętu. Osobiście korzystałem z obu w/w i szczerze polecam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...