Skocz do zawartości
GenghisKhan

UKRADLI MI 3 ROWERY Z PIWNICY po raz 2

Rekomendowane odpowiedzi

3 lata temu 2 rowery - tez na wakacje

w ostatni piatek buchneli mi 3 rowery (wartosc raczej duza) kto sie zna moze policzyc

1. Cannondale - kolarka na 105 i innym ciekawym sprzecie - alu

2. Fastrax - Bomber z2 na pokladzie i miesieczna magura sprzet XT - alu

3. Mongoose - zajechany ale tez dobry LX, stx RC - bez amora - crmo

.........................

zaloba i smutek i wqrwienie mnie i mojego brata wzielo - 1 rower byl moj 2 jego :(

taktyka zlodzieji ta sama - wlamali sie przez okno sasiadki bo tylko to bylo bez krat - wy<span style="color:red;">[ciach!]</span>lili drzwi i wyszli oknem - zlodzieje ci sami na bank

ale policja bezradna

nie mam sily wiecej pisac....

:cry: :cry: :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gengishkhan szczerze współczuję... Ale po poprzednim włamaniu nie pomyśleliście o zabezpieczeniu wszystkich słabych punktów (tego okienka od sąsiadki) ???

Ja niczego nie trzymam w piwnicy. Zresztą nie znam nikogo, kto trzyma coś wartościowszego w piwnicy. Zawsze lepiej poświęcić trochę miejsca w pokoju niż stracić na rowerach...

CHWDZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym łapy obcinał na żywca... :evil:

wiem kto to wiec jak dorwe to nie wiem co zrobie nie bede za siebie odpowiadal

powiem tylko ze w sumie zajebali mi i bratu 6 rowerow - razem 20 kafli warte byly :(

co do okna sasiadki to chyba nic sie nie da zrobic bo ona jest po<span style="color:red;">[ciach!]</span>lona

wogle to jej wina po czescie bo 3 lata temu zachcialo jej sie zlom wywozic z piwnicy i zawolala lumpow z wozkiem - lump akurat przylazl z pomocnikami zlodziejami - musieli wyczaic rowery i piwnice - tydzien pozniej ukradli...

<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a<span style="color:red;">[ciach!]</span>a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

smiech na sali :? 

zaden myślący nie zostawi takich rowerow w zwyklej piwnicy - takie cos sie trzyma w domu :?

nie taka zwykla piwnica - zaden myslacy czlowiek by mi nie pojechal tak

dziekuje ci bardzo za popsucie humoru jeszcze bardziej

ehhh na ludzi to mozna liczyc

pociesza

madry polak po szkodzie :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genghiskhan: najszczersze wyrazy współczucia wiem co to stracic rowerek, i to zwłaszcza takie jak wymieniles, ja od dlugiego czasu nie trzymam nic w piwnicy (gina nawet makrokesze za 200 zł a co dopiero powiedziec o dobrych rowerkach)

porozsiewaj na listach rowerowych info o rowerkach, moze mialy jakies znaki szczegolne, numery tego bombera itp. moze uda sie gdzies ich namierzyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspolczuje genghiskhan

Tez mi kiedys pod.. yy ukradli rower z piwnicy.

Ale to byl na szczescie tani rowerek.

Teraz na szczescie mieszkam w domku i nie ma szans zeby mi rower ukradli.

A w obecny rowerek zainwestowalem troche kasy tak ze samochod juz by byl za to ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też kiedyś ukradli rower z piwnicy. Wystawiłem go tam tylko na dwa dni. Gdy miałem remont w chacie i to wystarczyło. Naszczęście strata nie była duża bo ten rower to była tandeta z makro na której jeździłem już pare latek. Ale i tak szkoda. A Tobie współczuje straty. Zwłaszcza że rowery były drogie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeee to tez nie jest tak fajnie trzymac rower w domu !! jedziesz w deszczu rower w blocie i za kazdym reazem myc ? w domu ? laepiej zrobicp porzadne drzwi do piwnicy !! i faktycznie moze jkais alarm !!

no jasne, ze jak jest brudny to trzeba go wyczycic i potem sru do domu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe a nastepny rower to ja juz sobie kupie kradziony i <span style="color:red;">[ciach!]</span>le to - mi ukradli tyle to ja teraz sie odkuje - za 900 zeta mam juz na oku faJNEGO cannondale na cad3 ramie (killer) i jakims LX i chyba z amorem :) - co sie bede pierdzielil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zebys czasem swojego roweru jeszcze nie kupil ;]

ja polecam alarm w piwnicy i drzwi metalowe alarm 90 zł wiec to nie duzo drzwi mozna samemu zrobic np obic blachą nawiasy wsadzic do srodka i raczej zwykly złomiarz by sie za to nie zabieral chyba ze by mial sprzet dobry i cichy... a nie dremela ;]

dobra sprawa jst wieszanie rowerka na zscianie, jakas mata ladna na sciane i haki na rower....

a co do bruudnych opon, niesiesz rower na balkon i bierzesz wode do wiaderka i opłukujesz z błota (od razu chlapiesz po<span style="color:red;">[ciach!]</span>lonej sąsiadce na czyste szmaty wyprane w dosi) 5 minut roboty a wiadomo, ze rowerka nie ukradną... a satysfakcja gwarantowana

nie polecam zostawiac rowerow na balkonie bo nawet z 1 pietra kradną....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polecam alarm w piwnicy i drzwi metalowe alarm 90 zł wiec to nie duzo drzwi mozna samemu zrobic np obic blachą nawiasy wsadzic do srodka i raczej zwykly złomiarz by sie za to nie zabieral chyba ze by mial sprzet dobry i cichy... a nie dremela ;]

dobra sprawa jst wieszanie rowerka na zscianie, jakas mata ladna na sciane i haki na rower....

a co do bruudnych opon, niesiesz rower na balkon i bierzesz wode do wiaderka i opłukujesz z błota (od razu chlapiesz  po<span style="color:red;">[ciach!]</span>lonej sąsiadce na czyste  szmaty wyprane w dosi) 5 minut roboty a wiadomo, ze rowerka nie ukradną... a satysfakcja gwarantowana

balkon mam ale jest on pod sasiadka bo mieszkam na parterze a ona nademna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspolczuje Ci tych rowerkow. Mi z piwnicy ukradli kiedys deskorolke :D - mimo, ze staly tam tez dwa rowerki ...

A co do qupna kradzionego, to nie wiem czy to dobry pomysl, jakby ukradli Ci samochod, to poszedlbys i ukradl komus innemu ? Gdyby wlamali Ci sie do domku i zszyli cos, poszedlbys do sasiadki :D:D:D i wyniosl jej TV ? Zastanow sie moze :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do bruudnych opon, niesiesz rower na balkon i bierzesz wode do wiaderka i opłukujesz z błota (od razu chlapiesz  po<span style="color:red;">[ciach!]</span>lonej sąsiadce na czyste  szmaty wyprane w dosi) 5 minut roboty a wiadomo, ze rowerka nie ukradną... a satysfakcja gwarantowana

balkon mam ale jest on pod sasiadka bo mieszkam na parterze a ona nademna

No to myjesz go szlaufem, tak zeby woda z blotem leciala do gory :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze

mnie sie wydarzyla wczoraj troche smutniejsza historia.

otoz wracam sobie okolo godz 15 z dziewczyna do jej domu wchodzimy do jej pokoju a tu brak wiezy , w domu nikogo. pierwsze podejrzenie ze matka gdzies wziela na impre albo moze schandlowala ( matka nie ma pracy a lubi niestety wypic ) wiec idziemy na szybkiego do kolesi co ona tam przesiaduje a wiezy oczywiscie ani sladu a franca sie nawet tym nie przejela. gadka szmatka i sie przyznaje ze zgubila klucze do domu a dokladniej podejrzewa ze jej wziely je jej " kolezanki " jedna jest na przepustce z wiezienia ( miala tam wrocic ze 3 tydnie temu ) a druga tez nie lepsza . koles matki tez olewka . no to skora tak to za telefon i 997 zadzwonilem okolo godz 19 a przyjechali o 23.10 matke przetrzepali , sprawdzili dane jej kolesia i sie okazalo ze kolesia szuka pol polski .. wiec wzieli go ze soba . w 99 % jest pewne ze wierze wziely te 2 zdziry no ale nie ma przeciez zadnych pewnych dowodow a laskie se tam spaly i ogolnie niemal robily co cialy gdy jej matka spala nawalona a nikogo wiecej nie bylo . kor.. by pasowalo zaje... ale niestety maja takich znajowmych ze nie ma co zaczynac poszukiwan dobrze ze ta wieza byla warta tylko 600 .zastanawiam sie ino czemu nie wziely komputera . jest to zintegrowany z monitorem 486 sx 33 ale skad one mogly by to wiedziec co tam jest moze dlatego ze to troche wazy.. ale mam ochote pozabija pizdy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi