Skocz do zawartości
KaplasaK

problem z filmami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z ogladnaniem filmow w divx i mpeg. Otoz filmy odtwarzaja sie w zwolnionym tempie (zwolniony jest obraz i dzwiek jest wydluzony). Probowalem juz wszystkiego, instalowalem juz wszystkie mozliwe codeki i nic. Jak biore na wlasciwosci w media playerze to pokazuje ze predkosc odtwarzania wynosi 12 klatek/sec. Problem jest tylko z divx'ami i mpeg'ami poniewaz mam filmik avi wykorzystujacy codeki indeo i ten chodzi normalnie, aha i filmy na DVD tez dzialaja normalnie.

Dzieki za wszelka pomoc.

Ps. Wszystko na sprzecie jak w podpisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KaplasaK poszukaj dokladnie bo moze przypadkowo wlaczyles jakos we wlasciwosciach taka opcje, co przeciez moglo sie zdarzyc, rozne kodeki maja rozne opcje i chyba obcinanie co do ilosci klatek na to wskazuje.

Czym odtwarzasz? czy dzieje sie to w kazdym playerze? jesli tak to znaczylo by wlasnie ze sa to wlasciwiosci kodeka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Insalowalem juz NIMO- zwalnia, wywalilem wszystko zostawilem tylko Divx 4.12- to samo, na divx 5.0.X takze to samo. Przez co bym nie odtwarzal to zwalnia. Ale dzieje sie tak tylko z filmami Divx i mpeg'ami bo mam jakis filmik uzywajacy INDEO i ten chodzi dobrze, ale opcji zwalniania obrazu i dzwieku nie moge znalezdz w opcjach Divx'a ani w zadnym innym.

Sproboje jeszcze zainstalowac tego ffdshow.

Dzieki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli masz polaczenie seciowe, lan/ w zasobniku systemowym/ to je podczas ogladania wylacz ja mialem podobnie i tak zrobilem wylaczylem tez w xp mesengera czy jakos tak do komunikowania sie ---- moze pomoze !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi