PiotrKozak Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Witam! szukam, czytam i oglądam zestawy za około 5000 tys a może doradzicie coś indywidualnie ? do dwóch miesięcy muszę kupić maszynę do gier :) jestem konsolowcem ale już mam dość ps4... pomożecie złożyć kompa za około 5k? zależy mi na karcie nvidii i procku z intela - komputer chciałbym za 3-5 lat rozbudować ( tzn zmienić tylko karte graficzną i procka jak bedzie tzreba) dysk ssd też byłby milewidziany - chyba że nie warto? na lapku mam 120gb tylko do systemu i karta sieciowa ! - bo będe mial problem z podłączaniem kabla - moj brat kiedys kupił karte sieciową i gdy była podłączona to system mu się nie włączał , fajnie jakbyś polecił sprawdzoną zalezy mi najbardziej na grach rpg - jezeli ma to znaczenie czekam na tes6 jakieś sugestie jeszcze? warianty? będe bardzo wdzięczny podobają mi się takie obudowy https://www.x-kom.pl/p/346809-obudowa-do-komputera-corsair-carbide-series-spec-alpha-czarno-czerwona-z-oknem.html zależy mi teżna tym aby dobrze chłodziła kompa i była cicha, jesli trzeba dołoże do tego z góry dziękuje -Piotr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 13 godzin temu, PiotrKozak napisał: zależy mi na karcie nvidii i procku z intela - komputer chciałbym za 3-5 lat rozbudować Taki pro tip. Jak chcesz rozbudować kompa za 3-5 lat to już bardziej AMD niż Intel bo w tej kwocie weźmiesz już wypas procka i max jaki wejdzie do płyty, a jest szansa że AMD wejdzie jeszcze następna generacja w AM4 ;) Chociaż już sam pomysł na rozbudowę kompa po takim czasie jest kiepski, bo zapewne wszystko już będzie na tyle przestarzałe, że będzie trzeba zmienić platformę :) Ale tak jak mówię, już prędzej AMD - wszystko idzie w kierunku wielu rdzeni, więc taki Ryzen 5 3600 za jakiś czas zmienisz na Ryzen 9 3900X i będzie czuć różnicę :) 14 godzin temu, PiotrKozak napisał: dysk ssd też byłby milewidziany - chyba że nie warto? na lapku mam 120gb tylko do systemu Oczywiście, bez SSD nie ma sensu składać teraz zestawu ;) SSD NVMe 1TB będzie optymalny np PNY. 14 godzin temu, PiotrKozak napisał: i karta sieciowa ! - bo będe mial problem z podłączaniem kabla - moj brat kiedys kupił karte sieciową i gdy była podłączona to system mu się nie włączał , fajnie jakbyś polecił sprawdzoną Jest zintegrowana w płycie głównej, nie sądzę żebyś potrzebował innej. Chyba że mówisz o WiFi. Proponuję Ci przejrzeć Polecane zestawy. Monitor ma być w tej kwocie? Musisz bardziej sprecyzować ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Moja propozycja https://www.x-kom.pl/lista/rmkrttqxa SilentiumPC Fortis 3 140mm SilentiumPC Supremo FM2 650W 80 Plus Gold PNY 500GB M.2 PCIe NVMe XLR8 CS3030 AMD Ryzen 5 3600 MSI B450-A PRO MAX KFA2 GeForce RTX 2070 SUPER EX Gamer Black Ed 8GB GDDR6 GOODRAM 16GB (2x8GB) 3600MHz CL17 IRDM PRO SilentiumPC Regnum RG6V TG Pure Black 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...