Tailon Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) Hej! Z racji że jest to mój pierwszy post tutaj witam wszystkich serdecznie! Mam taki o to zestaw - https://www.x-kom.pl/lista/e8pg9sera . Myślicie że jest okej, czy jednak wypadałoby coś w nim zmienić? Zależy mi przede wszystkim na płynnym gamingu w 2k w najnowsze tytuły. :D Z góry dziękuję za pomoc! Edytowane 30 Maja 2020 przez Tailon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2020 3000 c16,celuj w trochę szybszy ram. VA do grania są słabe bo smarują przy ruchu. 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeasyx Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2020 2 godziny temu, Novice napisał: 3000 c16,celuj w trochę szybszy ram. VA do grania są słabe bo smarują przy ruchu. Kolega ma racje, ryzeny lubią szybsze ramy, im szybsze, lepsza wydajność i swoboda dla procka :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 Płytę weź od innego producenta. Asrocki są problematyczne. Co prawda tego konkretnego nie miałem w rękach ale model znacznie wyższy (X470 master sli) ma tragicznie słabą sekcję zasilania i spore problemy z pamięciami. Z mojego doświadczenia najmniej problematyczne są MSI, drugi o dziwo Gigabyte. Lepiej dołożyć te kilkanaście zł i nie mieć problemów z przegrzewającą się sekcją i pamięciami działającymi ledwo na pół gwizdka. W prywatnym komputerze mam MSI B450-A Pro i nawet przy OC działa w pełni stabilnie, max temp sekcji zasilania przy pełnym obciążeniu to 78 stopni (130 na asrocku z tym samym CPU), a RAM bez zająknięcia odpalił z XMP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 W tej cenie to już lepiej wybrać RX5700 XT, sporo wydajniejszy, dopłata niewielka. Praktycznie można zrobić prawie bez. Moja propozycja https://www.x-kom.pl/lista/djqubgjjl praktycznie nie wiele zmieniłem, tańsza podobnej klasy płyta i wydajniejsza grafika. SilentiumPC Fera 3 120mm SilentiumPC Supremo M2 550W 80 Plus Gold ASRock B450 Pro4 Acer ED273URPBIDPX Curved czarny AMD Ryzen 5 3600 Patriot 16GB (2x8GB) 3000MHz CL16 Viper 4 Blackout PowerColor Radeon RX 5700 XT Red Dragon 8GB GDDR6 Plextor 512GB 2,5" SATA SSD M8VC SilentiumPC Regnum RG6V TG Pure Black Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeasyx Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 11 godzin temu, neomagnet napisał: Płytę weź od innego producenta. Asrocki są problematyczne. Co prawda tego konkretnego nie miałem w rękach ale model znacznie wyższy (X470 master sli) ma tragicznie słabą sekcję zasilania i spore problemy z pamięciami. Z mojego doświadczenia najmniej problematyczne są MSI, drugi o dziwo Gigabyte. Lepiej dołożyć te kilkanaście zł i nie mieć problemów z przegrzewającą się sekcją i pamięciami działającymi ledwo na pół gwizdka. W prywatnym komputerze mam MSI B450-A Pro i nawet przy OC działa w pełni stabilnie, max temp sekcji zasilania przy pełnym obciążeniu to 78 stopni (130 na asrocku z tym samym CPU), a RAM bez zająknięcia odpalił z XMP. Z asrockami są problemy, to racja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 W dniu 30.05.2020 o 19:15, xeasyx napisał: Kolega ma racje, ryzeny lubią szybsze ramy, im szybsze, lepsza wydajność i swoboda dla procka :) wszystkie możliwe podzespoły które korzystają z ramu działają lepiej na szybszym ramie. zarówno cpu od amd,cpu od intela jak i gpu od s3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2020 (edytowane) Ja już się wypowiedziałem co do płyty głównej. Na tym podzespole to można oszczędzać jak się wybiera Intela non-K, ale przy AMD gdzie masz swobodę w doborze ramu i OC lepiej dopłacić do czegoś co działa. Na Asrocku może nie dać rady nawet tego 3000MHz uruchomić, a proc może zjechać z wydajnością jak sekcja się przegrzeje i nie będzie w stanie stabilnie go zasilać. Kiedyś ten producent produkował wyłącznie chłam, później zdobyli uznanie wieloma udanymi i ciekawymi modelami. Obecnie chyba wracają do korzeni.... Patrząc na opinie na temat wyżej poleconego modelu to i tu asrock mocno przyoszczędził na sekcji, bo widziałem kilka komenatrzy o przegrzewaniu. Edytowane 2 Czerwca 2020 przez neomagnet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...