rewelacjemesmeryczne Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 (edytowane) Cześć, nie gram w super wymagające gry (aktualnie to World of Warcraft i aoe2 definitive edition). W wakacje chciałbym posklejać trochę animacji w Adobe Premiere (bardzo amatorsko, także nie celuję tutaj w 4k hd). Chciałbym, żeby trochę świeciło, podoba mi się ta estetyka (don't judge), zawsze chciałem trochę rgb w pokoju, to może dobra okazja. Na ten moment mam coś takiego https://www.morele.net/inventory/info/b2af9eba/ Myślicie, że taki zestaw ma sens? (Budżet 4.5k) Edytowane 6 Lipca 2020 przez rewelacjemesmeryczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 (edytowane) Ram brał bym zwykły 3200 mhz CL16 a nie RGB , po co przepłacać np. G.Skill Aegis za 299 zł czy G.Skill Ripjaws V za 319 zł . SSD tradycyjnie rekomenduję PNY XLR8 CS3030 500GB za 379 zł , może i droższy ale znacznie szybszy i sporo wytrzymalszy . Jak weźmiesz ramy G.Skill Aegis to będziesz miał jakieś 160 zł do rozdysponowania pomiędzy inne komponenty , SSD pochłodnie 70 zł , zostaje 90 zł które można dołożyć np. do lepszego PSU np. Sesaonic Focus GX 550W za 449 zł , ma dłuższą gwarę , chłodzenie z trybem półpasywnym i jest w pełni modularny . Ew. jak chcesz dobre i szybkie ramy to np. G.Skill Flare X 3200 mhz CL14 2x8GB za 529 zł , o wiele lepsze niż Corsairy RGB , ramy zbudowane ( prawdopodobnie ) na kościach Samsung B-Die Albo G.Skill Ripjaws 2x8GB DDR4 3600 mhz CL16 za 458 zł Edytowane 6 Lipca 2020 przez reyden 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rewelacjemesmeryczne Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 Dzięki @reyden za szybką odpowiedź. Faktycznie w tym ramie sporo się płaci za samo RGB, a aż tyle to nie warte, pójdę zgodnie z poradą. Chętnie też dostosuję się do opinii dot. SSD i PSU, bo nie jestem w tym tak biegły. Poza tym wygląda legitnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 Koniecznie potrzebujesz tyle RGB? Moja propozycja, wydajniejsza https://www.x-kom.pl/lista/lqmkmvxvl SilentiumPC Fortis 3 140mm G.SKILL 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 Ripjaws V Black SilentiumPC Supremo M2 550W 80 Plus Gold AMD Ryzen 5 3600 MSI B450-A PRO MAX Maxtor 480GB 2,5" SATA SSD Z1 Gigabyte Radeon RX 5600 XT GAMING OC 6GB GDDR6 SilentiumPC Regnum RG6V TG Pure Black Zakres budżetu jeszcze z zapasem 500 zł, więc możesz dołożyć RGB. Ewentualnie wydajniejszy SSD https://www.x-kom.pl/p/490090-dysk-ssd-pny-500gb-m2-pcie-nvme-xlr8-cs3030.html lub grafika na RX5700. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rewelacjemesmeryczne Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2020 Dzięki @Stever za podesłanie propozycji. Wieczorem przysiądę i zobaczę ten zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2020 Zasilacz bierz od Seasonic 650 GOLD. SPC to budżetówka. Na zasilaczu nie ma co oszczędzać. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...