web1337 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 (edytowane) Witam, Od jakiegoś czasu usiłuje wymienić swój stary monitor, próbowałem zamówić kilka tańszych pozycji ale za każdym razem kończyło się to odesłaniem ze względu na duży IPS Bleeding (większy niż w obecnym starym monitorze). Stwierdziłem że kupię coś lepszego i większego, wybór padł na LG 27GL850-B. I muszę przyznać że w nowym monitorze IPS Bleeding i Glow są na akceptowalnym poziomie, jedynie matrwią mnie "ciemniejsze boki" widać to w szczególności na białym obrazie. Chciałbym spytać czy to normalnie w takich monitorach czy może wskazuje to na jakiś problem z matrycą i powinienem go odesłać? Możliwe że przesadzam ale mam już po prostu dość kupowania i odsyłania tych monitorów ? Wrzucam zdjęcia do poglądu z nowego i starego monitora. Nowy monitor, widać lekkie pociemnienie na bokach https://ibb.co/BHkNyfY Stary monitor, ekran jest zdecydowanie bardziej jednolity (niebieski pasek wynika z uszkodzenia matrycy) https://ibb.co/vQFYKbY Edytowane 21 Lipca 2020 przez web1337 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2020 (edytowane) Niestety nierównomierne świecenie, szczególnie to przygaszenie bliżej krawędzi, jest dosyć często spotykane we współczesnych monitorach. Odnoszę wrażenie, że nie było tego aż tyle w starszych modelach z grubszą ramką. Edytowane 22 Lipca 2020 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
web1337 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2020 10 godzin temu, Kyle napisał: Niestety nierównomierne świecenie, szczególnie to przygaszenie bliżej krawędzi, jest dosyć często spotykane we współczesnych monitorach. Odnoszę wrażenie, że nie było tego aż tyle w starszych modelach z grubszą ramką. Myślisz że warto go odesłać i próbować z następnym egzemplarzem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2020 9 godzin temu, web1337 napisał: Myślisz że warto go odesłać i próbować z następnym egzemplarzem? Zdecydowanie bym go odesłał i próbował z nową sztuką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...