Mordimer Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 Siedzę na Z97 już od samego początku i tak się zastanawiam czy warto jeszcze poczekać czy już zacząć kompletować sobie nowy sprzęt- głównie gry . Grafikę mam 2070S , ona zostaje ale resztę podzespołów muszę kupić. Tylko co? Kiedy spodziewana jest premiera nowych procków od Intela ? Czy warto poczekać czy składać coś na LGA1200 a moze AMD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizz Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 (edytowane) Nowe Zen3 premierę mają 08.10 ale "papierową", chociaż.....Nowe Intele mają pojawić się w 2021 roku xD Dokładniej, to nikt nie wie, pewnie nawet sam Intel..Intel sam pogubił się w tym wszystkim. Czekać możesz, tylko na co?? Nowe Ryzeny 3 będą kompatybilne z obecnymi płytami a Intele 11 generacji xD także będą obsługiwały socked 1200....Także jak kupisz teraz, to w przyszłości będziesz mógł wymienic, bez zmiany płyty na nowe procki czy AMD czy Intela...Proste....A na jaką firme się zdecydujesz to już Twoje "zmartwienie" ?, bo sam musisz określić, do czego potrzebujesz kompa.. Ja to widze, prosto i bez okręcania 1.Tylko gry Intel 2.Gry+inne zastosowania czyli jakieś obróbki, grafika itd... to AMD Do moich potrzeb bardziej pasował Intel ale dla mojego syna AMD, także ja pomykam na Intelu I9 10850k a mój syn na AMD 3900x? Ps: Zapewniam, że żadnych "konfliktów" w domu nie ma a czasami pogramy w te same gry i wszystko śmiga czy na jednym czy na drugim CPU Edytowane 10 Września 2020 przez Drizz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...