marcin.zz Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2020 Witam. Mam 6 letniego dziadka czy dodanie ram 2x8gb 1600Mhz pozwoli mu troszkę szybciej chodzić? Do gier już za bardzo nie jest wykorzystywany gdyż te w które czasem zagrałem obecnie się tną tj fifa i gta. Jego parametry to: ASRock H81M Intel I5 4460 3,2Ghz Radeon R9 series 200 3gb ( strasznie głośna ? ) Jakiś hdd 1 TB Ram 2x4 gb 1600Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2020 Dołożenie ramy to średni pomysł bo to nie on jest powodem problemów jakie masz z kompem, więcej zyskasz dokładając SSD jak jeszcze nie masz, nawet jakieś tanie 120-128 GB da już dużego kopa Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2020 Napisał R9 serii 200 3 GB VRAM więc to albo R9 280 albo 280X , nic innego w tej serii nie miało 3 GB VRAM i nosiło oznaczenie R9 , więc miniumum co bym dawał z nowych GPU to 1650 Super . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.zz Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2020 (edytowane) R9 280X. Mam jeszcze pytanie czy opłaca się w ogóle inwestować w tego dziadka czy kupić SSD i pomęczyć się z nim dwa lata i zmienić na nowy? A jeśli inwestować to co wymienić teraz a co zostawić na przyszły rok? Edytowane 4 Października 2020 przez marcin.zz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.zz Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2020 OK. Dzięki za sugestię. Czy taki zestaw będzie dobry Kingston A2000 500 GB plus do tego Akasa Adapter M.2, PCIe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2020 Też zostałbym przy standardowym dysku SATA, bez kombinacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.zz Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2020 Dysk wymieniony i faktycznie wygląda to dużo lepiej poza tym system na nowo postawiony więc ogólnie nie jest źle. Ogólna praca dużo szybsza gry tak na szybko sprawdzone nie źle chodzą na pewno lepiej aniżeli wcześniej. Teraz pytanie czy jest w ogóle sens inwestowania w ów zestaw dalej czy też poczekać do momentu w którym będzie już przeszkadzał i zdecydować się na coś innego? A jeśli miałbym coś inwestować to od czego zacząć co polecanie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...