Pryc4tch Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 Cześć Składam nowy PC, mam całą resztę podzespołów, zostało do wybrania CPU i GPU (oba od AMD), jak w temacie do 3440x1440 60hz Reszta podzespołów: PSU: Be quiet! Pure Power 11 CM 600W MOBO: Gigabyte B550 DS3H RAM: G. SKILL Ripjaws 2x8GB 3200Mhz 16CL SSD M.2: Samsung 1TB 970 Evo Za każdą radę z góry dzięki, nie jestem bardzo w temacie sytuacji na rynku, może warto jeszcze poczekać z zakupem? (ale nie jakoś długo, w grudniu chciałbym już pograć ?) Z własnego researchu: na CPU jestem nastawiony na Ryzen 3600, i ogólnie kupiłbym go, ale te ceny to jakiś dramat, kiedyś był po 700 zł podobno, a teraz ponad 950 - myślicie że stanieje do grudnia? GPU - zapoznałem się z testem kart na 3440x1440, w grę wchodzą chyba tylko nowe radeony bo RX 5700 XT nie dość że nie wyrabia to jeszcze się nie opłaca Budżet na GPU do 2500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochin Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 Nowe radeony jeszcze nie wyszły i podejrzewam ze do końca roku w na półce sklepowej ich nie zobaczysz. (obym sie mylił). Nikt nie wie ile będą kosztowały i jaka beda mialy wydajność wiec na planowanie budżetu jest za wcześnie. 5700xt bedzie raczej za slaby do tej rodzielczosci. Pomyśl o nvidii, za 2500 bedziesz mial spokojnie rtx 2700 super, a jak poczekasz to moze nawet rtx3700 - ale to kolejna zagadka kiedy sie pojawi w sklepach, plotki głoszą ze po nowy roku dopiero. Ogólnie nowych kart nie ma i nie wiadomo kiedy będą. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pryc4tch Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 Dzięki za info ? nvidia odpada, tego się obawiałem.., pozostaje czekać aż ceny Ryzena spadną i przełożyć R9 290 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...