drapi131 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2020 Witam posiadam plc TL-PA4010 KIT od kilku lat ,który bardzo dobrze współgrał z liveboxem 2 ale teraz podłączyli mi światłowód i zmieniłem router na tp-link C6 i router tak jak by nie widział wogóle plc co może być nie tak poradzcie proszę bo mnie już krew zalewa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2020 (edytowane) Nie widać w sensie nie możesz się zalogować na nie, czy nie widać w sensie nie działa net przez nie? Jak to pierszwe zmien adresacje routera z 192.168.0.1 na 1.1 (ta sama klasa adresowa co plc) lub sciagnij https://www.tp-link.com/pl/support/download/tl-pa4010-kit/#Utility (zobacz jaką wersje masz V1,2 czy 3).Jeśli to drugie to bedziemy się zagłebiać dalej. Edytowane 30 Października 2020 przez Zabuza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 Przyczyną może być:1. Zmiana fazy ( na innej fazie plc nadawcze, a na inne odbiorcze)2. Zmiana licznika energii, stary indukcyjny swobodnie puszcza sygnał plc, nowy elektroniczny nie konieczne puszcza ten sygnal. Wysłane z mojego BTV-DL09 przy użyciu Tapatalka Najpierw sprawdź działanie plc w tym samym pomieszczeniu, jedna faza zasilająca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...